istraga još traje

Sud neće kazniti majku dječaka kojeg su rastrgali divlji afrički psi

decko
Screenshot YouTube
29.11.2012.
u 14:25

Ravnateljica zoološkog vrta Barbara Baker izjavila je da su u vrijeme tragedije svi djelatnici zoološkog vrta, uključujući zaštitare, obavljali svoj posao

Sud je odlučio da majku dvogodišnjeg dječaka Maddoxa Derkosha, koji je poginuo kad je u zoološkom vrtu upao u kavez s afričkim divljim psima, neće kazniti, no vlasti i dalje istražuju jesu li i u zoološkom vrtu u Pittsburghu odgovorni za nemar, piše Huffington Post.

Okružni odvjetnik Stephen A. Zappala Jr. kazao je da je dječak imao teškoće s vidom te ga je majka, 34-godišnja Elizabeth Derkosh, zbog toga podigla na ogradu. Svjedoci su kazali da se dječak naginjao naprijed nakon čega je upao u kavez. Životinje su ga zatim napale te je iskrvario, dodao je Zappala.

Zappala je još rekao da prema internom dopisu zoološkog vrta zaštitara radnim danom od 7 do 15 sati nije bilo. Doduše, Derkosh je umro tijekom vikenda, ali okružni je odvjetnik naglasio da se istraga nastavlja, a razmotrit će se hoće li zoološki vrt biti kriv zbog nemara i ugrožavanja dobrobiti djece.

Ravnateljica zoološkog vrta Barbara Baker izjavila je da su u vrijeme tragedije svi djelatnici zoološkog vrta, uključujući zaštitare, obavljali svoj posao.

>>Dječak (2) upao u kavez s divljim psima pa ga izgrizli do smrti

Komentara 1

IM
Immanuell
14:45 29.11.2012.

Gluposti..... Kriva je jedino majka, podigla ga je na ogradu i nije ga držala.... Osim toga, trebala ga je podići u naručje, a ne ga spuštati da hoda po ogradi. Za nečiju imbecilnost zoo je najmanje kriv. Sud je vjerojatno ovako presudio zato što je smrt djeteta krivcu majci najveća moguća kazna. Ne treba joj druga, veća ne postoji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije