PRIJAVLJEN ZA NASILJE

Sud odbio odrediti istražni zatvor muškarcu koji je ubio ženu u Zagrebu. Ovako se pravdaju

Pronađena dva tijela u Zagrebu, sumnja se na ubojstvo i samoubojstvo
Foto: Josip Mikacic/PIXSELL
1/3
06.09.2024.
u 12:43

Sa suda su također kazali kako se oštećenica nije protivila izricanju mjera opreza

Hrvatsku je u četvrtak potresao još jedan slučaj ubojstva. Muškarac (71) je u hodniku zgrade u zagrebačkom naselju Sopot ubio ženu (60) hicem iz vatrenog oružja, a zatim je otišao do automobila gdje je presudio sebi. Neslužbeno se doznaje da se radi o rastavljenom bračnom paru, a prema izvorima iz medija, žena je protiv muškarca podnijela prijavu zbog obiteljskog nasilja 23. kolovoza.

Novinari 24sata pitali su Županijski sud u Zagrebu zašto je sutkinja istrage odbila prijedlog državnog odvjetnika da se muškarcu odredi istražni zatvor, te mu umjesto toga odredila samo mjere opreza zabrane posjećivanja kafića u kojemu je 60-godišnjakinja radila, te zabranu približavanja na 100 metara.

U odgovoru su naveli da se sutkinja vodila time da okrivljenik nikada prije nije osuđivan, te time da se prema Zakonu o kaznenom postupku osobama starijima od 70 godina istražni zatvor određuje samo iznimno, a počinitelj je u tom trenutku imao 71 godinu. Osim toga, navode da je sutkinja kontaktirala ženu koja je izjavila da se ne protivi izricanju mjera opreza.

VIDEO Pucnjava u centru njemačkog grada

Ključne riječi

Komentara 8

AN
AnaJosipNikoAntonio
13:55 06.09.2024.

Hvala vladi jer je ostavila vaučer od 70eura🇭🇷✌🏻🍀🌍🌳

NT
ntblzg
13:52 06.09.2024.

Taj isti sud ne kontaktira zlostavljani zenu i onda odredi da se zlostavljač vrati i stan i ne uznemirava zenu

Avatar korisničko_ime
korisničko_ime
14:19 06.09.2024.

Sutkinja je zaslužila onu veliku povišicu od lani. Čestitam. bljak

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije