ZATOČILI JE I ZLOSTAVLJALI

DORH objavio pravne detalje o gnjusnom silovanje djevojčice u Splitu

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/2
25.05.2021.
u 12:40

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu djelomično je prihvatio naprijed navedeni prijedlog i protiv okrivljenika mlađih punoljetnika odredio istražni zatvor

Zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Županijskom državnom odvjetništvu u Splitu je, na temelju kaznene prijave Policijske uprave splitsko-dalmatinske, donio rješenje o provođenju istrage protiv dvojice mlađih punoljetnika, obojica su rođena 2002. godine, zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina i kazneno djelo protupravno oduzimanje slobode, priopćilo je ŽDO u Splitu.

Navode kako sumnjaju da su okrivljenici 19. svibnja 2021. oko 18,50 sati u jednom parku u Splitu prišli djetetu, djevojčici rođenoj 2005. godine i pozvali je da pođe s njima na krov obližnje zgrade, a kada je ona to odbila, naguravanjem su je i uz prijetnje ugurali u dizalo i odvezli do vrha zgrade.

"Postoji osnovana sumnja da je drugookrivljenik onemogućio žrtvi da napusti mjesto događaja te da su joj obojica prijetila i protivno njezinoj volji nad njom počinila bludne radnje. Osnovano se sumnja da je prvookrivljenik protivno volji žrtve počinio kazneno djelo spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina", piše u priopćenju ŽDO-a Split.

Nakon provedene dokazne radnje prvog ispitivanja okrivljenika, zamjenik županijskog državnog odvjetnika u Splitu podnio je sucu istrage Županijskog suda u Splitu prijedlog da se protiv okrivljenika, mlađih punoljetnika, odredi istražni zatvor zbog osobitih okolnosti koje upućuju na opasnost da će okrivljenici boravkom na slobodi ometati kazneni postupak utjecajem na žrtvu i na svjedoke te na taj način onemogućiti nesmetano vođenje ovog kaznenog postupka, ali i zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Sudac istrage Županijskog suda u Splitu djelomično je prihvatio naprijed navedeni prijedlog i protiv okrivljenika, mlađih punoljetnika, odredio istražni zatvor zbog postojanja opasnosti da će boravkom na slobodi utjecati na žrtvu – dijete i svjedoke u trajanju od mjesec dana.

 

Ne reciklira se dovoljno: Zagreb će platiti 8,8 milijuna kuna kazne zbog otpada!


 
Ključne riječi

Komentara 12

Avatar Vakserčina
Vakserčina
13:43 25.05.2021.

Ako do sad nisu kažnjavani a očevi im članovi vladajućih sekti......

AV
Avimm
14:14 25.05.2021.

Imam curicu 11g,da joj takvi to naprave zivio bi za trenutak da ih uhvatim ba samo i svakom od njih pucao bi medu noge

SO
Sir Oliver
01:02 27.05.2021.

Nije gnjusni vec gnusni! Ne vrijedi ti brisati, ocito ste otpustili lektora, vidi se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije