Danas u Večernjem

Sumnjivac uhićen u stanu iznad pizzerije pomagač je pariškog terorista

Naslovnica
Foto: VL
17.11.2015.
u 00:01

Naš reporter svjedočio je akciji specijalaca u ozloglašenoj bruxelleskoj četvrti Molenbeek

Psihoza i opći strah. Tako je odisao Bruxelles tri dana nakon pokolja u Parizu. Molenbeek, ozloglašeno predgrađe Bruxellesa iz kojega su u Pariz došla trojica napadača, na prvi pogled više izgleda kao dio Bejruta ili Kaira. Samo je desetak minuta vožnje udaljen od zgrade Europskog parlamenta. Ulice su pune smeća, prljave. Natpisi na trgovinama ispisani su arapskim pismom, plakati sa zidova pozivaju muslimane na hadž u Saudijsku Arabiju.

– Nije mi baš drago što idemo u Molenbeek, da sam znao, ne bih stao – govori mi taksist, Belgijanac. – Odvest ću vas do centra, ali nema šanse da vas čekam i ondje se zadržavam imalo duže nego što mi treba da se okrenem – gunđao je taksist probijajući se kroz promet.

Kao da je znao što se sprema u sljedećih nekoliko minuta na središnjem trgu toga predgrađa, u kojemu među stotinjak tisuća stanovnika živi 80 posto muslimana. Sirene. Projurilo je nekoliko kombija sa specijalnim policajcima odjevenima u crne odore. Kroz prozore su virile duge cijevi.

Cijeli članak pročitajte u izdanju Večernjeg lista od utorka ili prelistajte e-izdanje!

Iz Večernjeg lista od utorka izdvajamo i ove teme:

>> HNB šalje inspekciju u banke, 22.000 ljudi ima veće rate nego u CHF-u

>> Most traži reforme, a ne premijersko mjesto

>> Gripa još nije stigla, sad je pravo vrijeme za cijepljenje

>> Hadžiselimović: Brak je kao opera, ima kvalitetu, ali ljude ne zanima

>> Sportski Aston Martin izrađen u 10 primjeraka

>> Auto plus: Infiniti Q30 japanski je Mercedes

Foto: VL

Ključne riječi

Komentara 7

Avatar hr.granicar
hr.granicar
22:48 16.11.2015.

zaboravio sam.hvala na ovakom clanku i moj konj bi napisao bolje.nema onog glavnog pizzerija pomagac itd. najvaznije ste zaboravili a napisao si o nekom taxisti kojo je gundao.svaka ti cast mamlazu

Avatar hr.granicar
hr.granicar
22:41 16.11.2015.

daje to sam jedsn grad ima njih i po njemackoj i vecini eu

KA
karlovcankica
23:19 16.11.2015.

krivi su si sami sto su dozvolili to u EU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije