Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI DETALJI NAPADA

Supruga napadača iz Beograda prije tri dana otišla u Crnu Goru: Traži je policija

Foto: MUP Srbija
1/3
30.06.2024.
u 10:37

Nakon jučerašnjeg terorističkog napada, potpredsjednik srpske Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić donio je odluku o proglašenju crvene razine opasnosti zbog terorizma

U subotu poslijepodne Miloš Ž. samostrelom je napao pripadnika Žandamerije ispred zgrade izraelskog veleposlanstva. Žandamer je uspio usmrtiti napadača na mjestu hicima iz službenog oružja, a on je prevezen u bolnicu gdje mu je strijela izvađena iz vrata, a stanje mu je danas stabilno. Nakon napada, srpska policija uhitila je Igora D. kojeg dovodi u vezu s Milošem, a čini se kako im je na meti još jedna osoba od interesa. Miloševa supruga Besa napustila je Srbiju prije tri dana kada je otišla u Crnu Goru. Nije poznato je li znala za suprugov teroristički plan, no MUP Srbije od crnogorske policije zatražio je njeno privođenje i ispitivanje, doznaje Blic. Miloš je po prelasku na islam uzeo ime Salahudin, a sa suprugom je živio u Novom Pazaru. Imaju jednog sina , a prema nepotvrđenim informacijama srpske policije, Besa je trudna.

Besa je inače rođena muslimanka koja je u potpunosti prekrivena u javnosti te nosi nikab koji ima samo otvor za oči. Taj stil odijevanja u koji spada i burka kod koje su i oči prekrivene velom zabranjena je u nekim europskim zemljama među kojima su Švicarska, Francuska, Bugarska i Austrija.

Milošev suradnik Igor otprije je poznat policiji; 23. travnja osuđen je jer je dijelio savjete za trovanje nemuslimanskog stanovništva plinom sarinom — pri čemu je, u stanju uračunljivosti, kontinuirano i javno, video zapisima, fotografijama i tekstovima iznosio te prenesene ideje koje izravno potiču terorizam. Nakon jučerašnjeg terorističkog napada, potpredsjednik srpske Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić donio je odluku o proglašenju crvene razine opasnosti zbog terorizma. Kako je pisao Blic Miloš je ranije je bio poznat po nasilničkom ponašanju, navodno je u autobusu napao majku bolesnog dijeteta.

VIDEO Srpska policija uhitila osobu osumnjičenu zbog terorističkog napada

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije