NA TRAJEKTU LASTOVO

Supruga pomorca koji je skočio pomoći kolegi: 'Oni su bili kao jedna velika obitelj. Užasno pate'

Mali Lošinj: U tijeku je očevid nakon što je troje djelatnika Jadrolinije poginulo nakon pada rampe
Foto: Nel Pavletic /PIXSELL
1/4
14.08.2024.
u 14:55

Podsjetimo, u nedjelju poslijepodne dogodila se nesreća na trajektu Lastovo koji je u tom trenutku bio u luci na Lošinju. Iz za sada neutvrđenih razloga, rampa je pala i na mjestu usmrtila tri pomorca, a četvrtog odbacila u more

U Malom Lošinju i daje traju dani žalosti. U nedjelju su u tragičnoj nesreći na trajektu Lastovo poginula tri pomorca, a još jedan je ozlijeđen. Preživjelom članu posade u pomoć je prvi priskočio upravitelj stroja, kaže njegova supruga, napominjući da ne želi da se njenog supruga hvali, već da ljudi znaju istinu.

Naime, ubrzo nakon nesreće, proširila se priča da su unesrećenom pomorcu pomogli slučajni prolaznici i vatrogasci, no supruga Zvonimira Franića za Dalmatinski portal kazala je da to nije istina. Kada je shvatio da čovjek dovikuje iz mora, Zvonimir je taj koji je skočio i držao ga na površini do dolaska hitnih službi.

"Posada broda bila je kao jedna velika obitelj, članovi su pomagali jedni drugima. Sada su u stanju ogromnog šoka, užasno pate" opisala je žena. Franića je pohvalio i kapetan Ivan Srzentić iz Strukovnog sindikata pomoraca u gostovanju na N1 televiziji.

Podsjetimo, u nedjelju poslijepodne dogodila se nesreća na trajektu Lastovo koji je u tom trenutku bio u luci na Lošinju. Iz za sada neutvrđenih razloga, rampa je pala i na mjestu usmrtila tri pomorca, a četvrtog odbacila u more. U tijeku je istraga događaja, no sumnja se da je uzrok tragedije dotrajala oprema.

GALERIJA Istraga nesreće na trajektu

Mali Lošinj: U tijeku je očevid nakon što je troje djelatnika Jadrolinije poginulo nakon pada rampe
1/23

Komentara 2

JA
Jatiser
17:19 14.08.2024.

Zašto bio Butko patio. To se njega ne tiče. O je ministar. Njihova zadaća je lagati i krasti

Avatar Certilian
Certilian
16:27 14.08.2024.

butković ne pati... kao ni njegov brat sopta... po njihovom ponašanju i izjavama.. . čak ih i zaboli ona stvar...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije