DRAMA OKO LEŽALJKI

Susjedi napravili prilog o problemima na našoj obali: 'Što se dogodilo na plaži na Murteru da je Slovenac završio u pritvoru?'

Plaža Slanica na Murteru prepuna je gostiju
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/4
07.08.2024.
u 11:22

Slovenski mediji izvještavaju o problemima na plažama diljem Jadrana, gdje su ležaljke iznajmljivača zauzele najbolja mjesta uz more, što frustrira posjetitelje.

Hrvatski policajci podnijeli su kaznenu prijavu protiv slovenskog državljanina koji se prošlog vikenda u jednom od kampova na otoku Murteru posvađao s dvojicom Hrvata i jednim Belgijcem te im prijetio. Slovenac, 34-godišnjak, priveden je.

Policijski očevid pokazao je da je osumnjičenik prošle subote u kampu u Betini zbog nesporazuma oko korištenja plaže ozbiljno prijetio 50-godišnjem Belgijcu i dvojici hrvatskih državljana u dobi od 30 i 71 godine. Prijetnje su kod njih izazvale strah, strahovali su i za svoje živote, priopćila je šibenska policija.

O incidentu su se raspisali i slovenski mediji. "Što se dogodilo na plaži na Murteru da je Slovenac završio u pritvoru?" pita se 24ur, koji se potom posvetio problemu s ležaljkama diljem Jadrana. Objavili su i trominutni prilog, a u njemu su prenijeli snimke RTL-a na kojima se turisti žale, među ostalim, na situaciju u Makarskoj. Naime, ondje je, čim sunce izađe, prvi red uz more već prepun ležaljki iznajmljivača, što frustrira mnoge kupače koji se žele sunčati na ručnicima. 

Jedna od kupačica Adisa Zuko iz Njemačke, koja je stigla rano ujutro, komentirala je: "Prazne ležaljke u Makarskoj već jutros kad sam došla, ovaj prvi red bio je popunjen ležaljkama. Nije bilo prilike da stavimo ručnike, znači prvi red je odmah rezerviran za ležaljke. Ako želiš biti do mora, moraš uzeti ležaljku."

VEZANI ČLANCI:

Sličnog je mišljenja i drugi posjetitelj Ilija Grgić iz Austrije koji dodaje: "To nije u redu. I mi bismo htjeli leći u hlad ili do mora, a tu su svuda ležaljke. I onda smo prisiljeni uzeti ležaljke." Ovaj problem nije novost za mnoge posjetitelje, ali eskalacija konflikta između kupača i iznajmljivača ove godine dodatno je narasla. "Ovo nikada nisam doživjela. Neki dan su mi rekli da maknem ručnik da oni stave ležaljke koje koštaju 14 eura, strašno", prisjeća se ogorčena Džemila Berbić iz BIH. 

Prema zakonu, upravo bi tako trebalo i biti, ležaljke ne bi smjele biti postavljene unaprijed po plaži. Umjesto toga, trebale bi biti složene na hrpi, a posjetitelji bi ih trebali uzimati prema potrebi. Načelnica Podgore Petra Radić komentirala je ovaj problem: "Ležaljka ne smije sprečavati put kretanja po samoj plaži, a najbitnije je da je adekvatan broj tih ležaljki i da one zauzimaju puno manje nego slobodni prostor." Radić također ističe da su regulacije različite za svaku plažu: "Različito je za svaku plažu, ali općenito smo potpisali da dva do četiri metra prostora mora ostati slobodno. Jednako smo tako s nekim koncesionarima dogovorili da imaju mjesta za prolazak", komentirala je Radić za Danas.hr. 

FOTO Alcatraz na Jadranu: Pogledajte kako danas izgleda Goli otok, zloglasna Titova kaznionica

Plaža Slanica na Murteru prepuna je gostiju
1/136
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije