Obračun u vinogradu

Susjedu ispalio hitac u glavu zbog svađe oko jarka od jednog pedlja

ubojstvo (1)
Foto: Petar Glebov/Pixsell
1/4
02.05.2011.
u 12:02

Dragutin Jarec (78) optužio je Ivana Blažaka (62) da mu je uzeo komadić vinograda. Nakon svađe otišao je po svoj pištolj i presudio umirovljeniku

Dragutin Jarec, 78-godišnji umirovljenik, potegao je obarač svog pištolja i danas ujutro ubio Zdravka Blažaka, svog 62-godišnjeg “međaša” u vinogradima u Donjem Psarjevu kod Svetog Ivana Zeline. Motiv ubojstva i kamen spoticanja navodno je bila – dvadeset centimetara široka i petnaest metara dugačka brazda!

Jarecu su lisice na ruke stavljene netom poslije zločina, a neslužbeno doznajemo da se nije opirao uhićenju. Očevid je trajao do poslijepodnevnih sati.

Susjedi nisu čuli pucanj

Jarec je, kako se priča po mjestu, zamjerao žrtvi, čiji vinograd graniči s njegovim, što mu je navodno oduzeo dio zemlje.

Blažak je nešto nakon deset sati ujutro sadio trsje kad je na brijeg stigao Jarec i počeo mu prigovarati da radi na njegovoj zemlji. Blažak mu je navodno na to poručio da, “ako mu nešto smeta, pravdu zatraži na drugom mjestu”, na što se Jarec ljutito okrenuo, otišao u svoju obiteljsku kuću nadaleko od vinograda, uzeo pištolj TT (ruske proizvodnje), koji legalno posjeduje, vratio se do njega i smaknuo ga. Iako cijelo mjesto zna što se dogodilo, a očevid je trajao do poslijepodnevnih sati, nitko od mještana nije čuo da su se dvojica ikada prije svadila zbog zemlje niti je itko čuo pucanj.

Bio je vozač kamiona

Jarec je radni vijek proveo kao vozač kamiona u tvornici Iskra, a posljednjih se godina u mirovini bavi poljoprivredom na svom velikom imanju.

Za razliku od njega, Blažak je godinama radio u Švicarskoj kao građevinski radnik. Prije mjesec dana, kažu mještani, stiglo mu je rješenje za švicarsku mirovinu. Zbog toga je nedavno u Donjem Psarjevu prodao krave kako bi u mirovini mogao uživati bez obveza.

Iza sebe je ostavio suprugu i dvije odrasle kćeri koje danas nisu željele razgovarati s novinarima. O njemu se u mjestu mogu čuti samo riječi hvale, kažu da je bio miran i staložen. Za Dragutina Jareca jedni pak kažu da je uvijek bio pomalo prgav i svadljiv, ali ne i agresivan, dok drugi ističu da je – “čisto zlo”.

Komentara 26

CI
cici14
20:39 02.05.2011.

Hm Poglavlje 23. Pregovori uspješno privedeni kraju. Jadnici eliminirani. Ulazak u EU siguran. Viktor Iggo.

KA
kapt56
23:46 02.05.2011.

što dira privatno vlasništvo?

OB
-obrisani-
21:09 02.05.2011.

Ajme primitivnih ljudi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije