PRVO KIŠA PA SUNCE

Stiže snažno proljepšanje vremena, temperatura ide i preko 20 stupnjeva

Zagreb: Građani uživaju u sunčanom danu u centru grada
Foto: Frano Jerkan/PIXSELL
1/3
09.03.2020.
u 13:37

U srijedu će se živa na termometru drastično popeti pa se u unutrašnjosti očekuju temperature više od 20 stupnjeva Celzijevih

Iako proteklih dana vrijeme nije išlo na ruku brojnim građanima jer je bilo kišovito i hladnije, ovaj tjedan donosi prave proljetne temperature.

Prema prognozi Tee Blažević s N1 televizije, u srijedu će se živa na termometru drastično popeti pa se na području Banovine i Korduna očekuju temperature od 20-ak stupnjeva.

Četvrtak će biti još topliji, uz temperature od 21 do 22 stupnja u unutrašnjosti Hrvatske.

Za vikend se očekuje nešto hladnije vrijeme i moguće su oborine, no i dalje će u većini zemlje dnevna temperatura biti viša od 10 stupnjeva Celzijevih.

Sutra će na Jadranu biti pretežno, a u unutrašnjosti djelomice sunčano. Uz više oblaka mjestimice može pasti malo kiše, uglavnom u prvom dijelu dana, a u najvišem gorju ujutro može biti i malo snijega, najavljuje DHMZ.

Vjetar slab, u istočnim krajevima do umjeren sjeverozapadni, u gorju sjeveroistočni. Ujutro i prijepodne će uz obalu puhati umjerena, ponegdje i jaka, a podno Velebita na udare i olujna bura. Poslijepodne će okrenuti na sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura između -1 i 4°C, na Jadranu od 5 do 10°C. Najviša dnevna uglavnom između 10 i 16°C.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije