VREMENSKA PROGNOZA

Sutra počinje prvi ovogodišnji toplinski val, izdana upozorenja: 'Budite na oprezu'

Split: Ilustracije za toplinski val
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
18.06.2024.
u 22:10

"Mogući su zdravstveni rizici među osjetljivom populacijom, ponajprije kod starijih i kod male djece", istaknuo je DHMZ

Vrijeme će sutra ponovno biti sunčano i vruće, a poslijepodne i navečer na zapadu se očekuje umjerena naoblaka. Vjetar će biti slab do umjeren jugozapadni, u središnjoj i Gorskoj Hrvatskoj ponegdje na udare i jak, a na Jadranu i južni te jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će od 16 do 20, u Gorskoj Hrvatskoj između 12 i 16, a na Jadranu od 19 do 24 °C. Najviša dnevna bit će većinom između 31 i 36 °C, navodi u vremenskoj prognozi Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Zbog iznimno visoke temperature, DHMZ je za dio zemlje za sutra izdao žuto upozorenje koje vrijeme opisuje kao potencijalno opasno. Naime, meteoalarm zbog toplinskog vala izdan je za osječku, zagrebačku, karlovačku i gospićku regiju. 

"Budite na oprezu zbog vrućina koje se očekuju. Mogući su zdravstveni rizici među osjetljivom populacijom, ponajprije kod starijih i kod male djece", istaknuo je DHMZ.

VEZANI ČLANCI:

Prvi ovogodišnji toplinski val, koji sutra počinje, vrhunac će imati u petak kada, kako navodi HRT, počinje novo nestabilno razdoblje.

"Idućih dana na kopnu će vrijeme biti u znaku toplinskog vala. Prevladavat će sunčano i vruće, s vrhuncem toplinskog vala u petak - od kada atmosfera više neće biti posve stabilna, pa su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. I na Jadranu obilje sunčana vremena te vrlo topla i vruća. Uz visoke dnevne temperature noći će biti tople s temperaturom mjestimice višom i od 25 °C, što će nekima otežavati dobar san. Vjetar slab do umjeren zapadni i sjeverozapadni, u petak prolazno jugozapadni", prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

 

GALERIJA Pogledajte kako se građani i turisti nose s vrućinama
Split: Ilustracije za toplinski val
1/32

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije