VJERNICI SE KUPALI

Sveta rijeka Yamuna u Indiji prekrivena toksičnom pjenom, dio New Delhija ostao bez vode

Women pray as they stand amidst the foam covering the polluted Yamuna river on a smoggy morning in New Delhi
Foto: ANUSHREE FADNAVIS
1/4
09.11.2021.
u 15:08

Nekoliko hinduističkih vjernika ipak se okupalo u rijeci povodom četverodnevnog festivala za klanjanje molitve Suncu Chhath Puju

Jedna od najsvetijih rijeka u Indiji Yamuna u ponedjeljak je gotovo u potpunosti bila prekrivena toksičnom pjenom nalik na snijeg. 

Osim što je vidljivost u New Delhiju u ponedjeljak bila izrazito niska zbog velikog smoga, rijeka je bila prekrivena pjenom, za što gradske vlasti smatraju da je kriva kanalizacija i industrijski otpad pušten u rijeku uzvodno, prenosi France24.

Nekoliko hinduističkih vjernika ipak se okupalo u rijeci povodom četverodnevnog festivala za klanjanje molitve Suncu Chhath Puju, a neke četvrti zbog onečišćenja ostale su i bez vode. 

- Naš tim časnika i inženjera radi dan i noć kako bi osigurao da problemi s vodom stanovnika Delhija budu na minimumu, kazao je potpredsjednik gradske uprave za vodu Raghav Chadha. 

Izvješća pokazuju kako je onečišćenje vode u ovoj rijeci postalo kritično lošije u posljednjih pet godina, a New Delhi i okolica često su pogođeni smogom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije