Financije

Svi su godinu završili u plusu, poslovali su najbolje do sada

'bolnica_mlm_zag_220211.1'
''
13.04.2011.
u 08:27

Najveći plus, 1,8 milijuna kuna, ostvarila je Specijalna bolnica u Stubičkim Toplicama

Ravnatelji zagorskih zdravstvenih ustanova su se na posljednjem kolegiju krapinsko-zagorskog župana, na kojem su iznijeli svoje financijske rezultate za prošlu godinu složili - unatoč krizi, poslovalo se dobro i nitko godinu nije završio s minusom.Složio se s njima i sam župan Siniša Hajdaš Dončić, rekavši da, otkad su pod ingerencijom Županije, zdravstvene ustanove nisu nikad tako dobro poslovale.Najveći plus, 1,8 milijuna kuna tako je ostvarila Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice.

Više i za plaće

Opća bolnica Zabok prošlu je godinu završila s plusom nešto većim od milijun kuna. Izdaci za bruto plaće 630 zaposlenika u toj su bolnici iznosili gotovo 89 milijuna kuna, što je 2,6 milijuna kuna više nego prethodne godine, a prosječna neto plaća zaposlenika iznosila je 6.849 kuna. Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice je također ostvarila pozitivan financijski rezultat od 443 tisuće kuna.

- Ukupna potraživanja Bolnice iznosila su 28 milijuna kuna, a najveći porast zabilježila su ona od Specijalnih bolnica Akromion (2,1 milijun kuna) i Magdalena (3,3 milijuna kuna), koje su smještene u našem prostoru i to nam je predstavljalo određeno opterećenje, iako je Magdalena počela smanjivati dugovanja - objasnio je ravnatelj Duško Cerovec. U toj je bolnici u prošloj godini radilo 767 radnika, s prosječnom plaćom od 5608 kuna.

Kupnja prostora

Prihodi Zavoda za javno zdravstvo iznosili su 13,9 milijuna kuna, a rashodi 16,1 milijuna kuna, što je pet milijuna više nego prethodne godine.

- Ovako velik rast rashoda posljedica je kupnje novog poslovnog prostora u Zaboku, koji je stajao 6,1 milijuna kuna, međutim, zbog viška prihoda prenesenih iz prijašnjih godina, opet smo poslovali pozitivno - objasnio je ravnatelj Zavoda Tomislav Jadan. Dom zdravlja i Ljekarna Krapinsko-zagorske županije u prošloj su godini također poslovali pozitivno - Dom zdravlja sa 44 tisuće, a Ljekarne sa 478 tisuća kuna plusa.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije