BLIZU RJEŠENJA?

T7 Vis: Bez panike, uplatit ćemo novac za Pamučnu industriju

pamucna
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
08.07.2010.
u 11:10

Do 10. srpnja tvrtka mora za Pamučnu uplatiti 30,8 milijuna kuna. Na prvi natječaj za zapošljavanje radnika javilo se više od 4000 ljudi.

Grupacija T7 Vis Varaždin ima velike i ozbiljne planove s dugoreškom Pamučnom industrijom i svakako ćemo u roku, do 10. srpnja, uplatiti 30,8 milijuna kuna, jer želimo postati vlasnici te tvrtke, rekao je Željko Pavlek, glasnogovornik grupacije T7. Neslužbeno doznajemo kako je iznos jutros i uplaćen te da je u tijeku Odbor vjerovnika, no to ne znači da nema problema.

Problemi s upisom?

Doznajemo da se grupacija, i ako uplati iznos na vrijeme, neće moći upisati kao vlasnik dugoreške Pamučne, zbog sudske zabilježbe na nekretninu zbog nekog ranijeg spora, koji nije povezan s javnom dražbom. Komentar Jadranke Mađeruh, predsjednice karlovačkog Trgovačkog suda, koja je vodila dražbu, do zaključenja broja nismo dobili. Željko Pavlek rekao je da su odvjetnici Grupacije tek ovih dana doznali da postoji zabilježba i da proučavaju o kakvom se problemu radi.

– Planiramo u Dugoj Resi nastaviti proizvodnju već ove godine. Odmah ćemo zaposliti 100 ljudi, a kasnije još 300. Na javni natječaj kojim smo tražili radnike javilo nam se više od 4000 stanovnika čitave županije, no najviše iz Duge Rese i Karlovca – rekao je Željko Pavlek. Stručnjaci Grupacije procjenjuju da će prije ponovnog pokretanja proizvodnje u prvoj fazi u Pamučnu trebati uložiti oko 10 milijuna kuna.

– Dvije godine tvornica ne proizvodi tekstil, nego samo električnu energiju. To je vjerojatno ostavilo traga na strojevima, pa će biti potrebno i modernizirati opremu. Većinu proizvoda koji nastanu u Dugoj Resi, do 70 posto, planiramo plasirati na tržište 35 zemalja svijeta u kojima već poslujemo – kazao je Željko Pavlek.

Jasna Brajdić, stečajna upraviteljica Pamučne, odmah je nakon javne dražbe rekla ga je T7 ozbiljna grupacija i da vjeruje da je tvornica ovaj put dobila pravog vlasnika.

Osam godina stečaja

– Pokretanje proizvodnje i zapošljavanje najveće su želje bivših pamučara i sindikata. U osam godina, koliko traje stečaj, malo se žena koje su ostale bez posla uspjelo snaći. Zato svi jedva čekaju posao. Javilo mi se i nekoliko tekstilnih radnica iz Žakanja koje su ostale bez posla u pogonu tvrtke Beti i interesirale su se za rad u Pamučnoj. Po natječaju grupacije vidi se da traže sve profile radnika, što nam govori da će pokrenuti čitav ciklus proizvodnje, od predionice do završne faze izrade tekstila - tkaonice. To me posebno raduje. Po informacijama koje smo dobili od Sindikata tekstila u Varaždinu, vlasnik grupacije T7 Vis Varaždin Davor Patafta partner je s kojim se može pregovarati o radničkim pravima – rekla je Višnja Pavlić, sindikalna povjerenica pamučara. Kazala je da će oživljavanje Pamučne puno značiti i za grad Dugu Resu, koji je nastao zbog tvornice.

U tekstilnoj tvornici danas rade 34 radnika, a struju u tvorničkoj hidroelektrani proizvodi osam djelatnika.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije