Nakon tragedije u Župi

Taksisti pisali Butkoviću: 'Koliko je nesreća uzrokovalo nespavanje gastarbajtera?'

Ilustracija
Dusko Jaramaz/PIXSELL
17.08.2024.
u 11:26

"Pišemo ovo pismo u ime Uber i taksi udruženja, kao i naših sugrađana u gradu Dubrovniku, duboko potreseni strašnom tragedijom koja se dogodila 15. kolovoza u ranim jutarnjim satima. Tog dana izgubili smo jednu od naših kolegica, gospođu koja je bila Uber i taksi vozačica, nevinu žrtvu koja je izgubila život na našim prometnicama."

Iz Humanitarnog udruženja Taxi i Uber vozača Dubrovnik poslali su otvoreno pismo ministru Olegu Butkoviću, nakon što je 45-godišnja taksistica Anđelka Radoš smrtno stradala u prometnoj nesreći koja se prije dva dana dogodila u Solinama na jugu Hrvatske. Podsjetimo, Radoš je stradala na državnoj cesti kroz Župu dubrovačku, nakon što se u nju frontalno zabio državljanin Kosova.

"Pišemo ovo pismo u ime Uber i taksi udruženja, kao i naših sugrađana u gradu Dubrovniku, duboko potreseni strašnom tragedijom koja se dogodila 15. kolovoza u ranim jutarnjim satima. Tog dana izgubili smo jednu od naših kolegica, gospođu koja je bila Uber i taksi vozačica, nevinu žrtvu koja je izgubila život na našim prometnicama. 

Ovo nije prvi put da svjedočimo gubitku života na našim cestama, ali svaki put bol je jednako velika. Nažalost, ova tragedija nije jedina. S tugom se sjećamo i nesreće koja se dogodila 9. travnja, kada su zbog neodgovorne vožnje jedne Albanke, ni krivi ni dužni, život izgubili brat i sestra. Ta strašna nesreća još uvijek odjekuje u našim srcima i zajednici. Ovim putem želimo izraziti našu iskrenu sućut obiteljima preminulih kolega i sugrađana. Također, želimo im poručiti da u ovim teškim trenucima mogu uvijek računati na nas, svoje kolege i sugrađane, za svaku potrebnu podršku", stoji u pismu Udruženja, prenosi Dubrovački vjesnik

"No, ovom prilikom želimo postaviti važno pitanje odgovornima, kako na državnoj, tako i na lokalnoj razini: do kada planirate ignorirati problem koji albanski gastarbajteri uzrokuju na našim cestama? Koliko dugo ćete dozvoljavati da naši kolege i sugrađani ginu na ulicama zbog nesavjesne vožnje onih koji, čini se, nisu čuli za pojam odmora?

VEZANI ČLANCI:

Rješenja postoje, ali zašto ih ne implementirate? Ta cesta je stara 60 godina, koliko vam vremena treba da izgradite dionicu autoputa ili brze ceste za ove vozače u tranzitu? Također, pozivamo odgovorne da sami izvade statistiku i objave koliko je prometnih nesreća prouzročilo nespavanje albanskih gastarbajtera i koliko su nevinih života oduzeli proteklih godina. Jer koliko još majki mora poginuti na ovim cestama? Koliko još djece mora prerano ostati bez roditelja? To sutra može biti bilo tko od nas.

Pišemo ovo pismo da najavimo kako ovaj strašan događaj ne smije proći nezapaženo i da ovo nije mala stvar. Želimo vas unaprijed obavijestiti da nećemo ostati hladni na ovu situaciju. Molimo vas da razumijete da ovo pišemo u izuzetno rastresenom stanju i s velikom tugom, jer izgubili smo Ženu, Majku, Kraljicu, koja je nalazila vrijeme za svoju djecu, za supruga i za posao", dodaju. 

"Ovim putem pozivamo sve naše kolege diljem Republike Hrvatske da za vrijeme sprovoda ove divne gospođe, koji će se održati 20. kolovoza u 14:10 sati, isključe svoje aplikacije, da taksisti stanu sa strane i ostanu ugašeni do kraja sprovoda, u znak pijeteta prema kolegici.  Svi smo mi kolege i sugrađani, svi smo mi stanovnici ove lijepe zemlje za koju su se naši očevi i naše majke borili. Na kraju, nadamo se da ćete nas razumjeti, jer ovo je zaista tužan period za grad Dubrovnik i za cijelu državu Hrvatsku.  I još jednom, apeliramo na one koji se osjećaju hrabrima – koristite ceste preko drugih zemalja ako vam je tako teško poštivati pravila na našim cestama", zaključuju taksisti. 

FOTO Katarinu i Stjepana autom ubila Albanka, njihov brat poveo prosvjed: Majica koju je nosio pred sudom slama srca

Ilustracija
1/20

Komentara 5

LO
Loro1
12:43 17.08.2024.

Mislim da je ovo pitanje za Božinovća i policiju. A i o vašoj vožnji bi se mogle napisati priče.

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
19:38 17.08.2024.

Na takvim dionicama ceste, sve razdjelne crte i ivične linije na kolniku bi trebale biti izvedene kao zvučne ili vibracione trake tako da vozača upozore bukom na prelazak preko njih.Takve trake su nekih 0,6 do 2 cm povišene iznad kolnika.Gastabajteri možda ne voze aute sa sustavom upozorenja pri napuštanju prometnog traka, ili ga isključe pa se valjda njima to često dešava .

BU
burza
15:13 17.08.2024.

Pljujete po Butkovicu a on vam je omogucil da vam dodu bolt i uber samo neznam uz koju proviziju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije