Reakcija

Talijanski mediji: Horvatinčić se pokušava opravdati za nesreću

jahta (1)
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
1/3
17.08.2011.
u 11:45

Talijansko ministarstvo vanjskih poslova prati istragu o nesreći u kojoj je pokraj Šibenika poginulo dvoje Talijana

RIM – Talijansko ministarstvo vanjskih poslova prati istragu o nesreći u kojoj je pokraj Šibenika poginulo dvoje Talijana, Francesco Salpietro (63) i Mariella Patelli (61) iz Padove. Talijanska glasila prenose događaj u kojem su poginuli talijanski građani na jedrilici u koju je udario gliser kojim je upravljao zagrebački poduzetnik Tomislav Horvatinčić.

No, i u Italiji su se jučer sudarila dva glisera, a na jednome je poginula 33-godišnja žena. Listovi ujedinjuju u jednom izvješću dva događaja. Tako Corriere della Sera, na primjer, danas preko cijele 24. stranice objavljuje naslov “Gliser usmrtio 2 Talijana u Hrvatskoj”, a u podnaslovu iznosi kako je pred Salernom “pijani voditelj gumenjaka usmrtio ženu”. Ministar unutarnjih poslova Roberto Maroni je, nakon prometne nesreće u kojoj je prije tri dana pijani Albanac vozio svoj SUV u suprotnom smjeru i usmrtio četvero mladih Francuza, te nije bio ni zatvoren jer se nesreće ne vode kao kaznena djela, predložio uvođenje kaznenog djela nesreće koju je prouzročio vozač pod utjecajem alkohola ili droga.

Taj prijedlog naišao je na odobravanje gotovo svih političara i građana, a sada se dodaje i da bi se za kazneno djelo ubojstva iz nehaja trebalo goniti i pijane vozače glisera i jahti. Corriere della Sera prenosi kako je Tomislav Horvatinčić (63) čest gost  “u hrvatskim časopisima koji prate tračeve zbog njegovih poduzetničkih i ljubavnih avantura”. Iznosi se kako je događaj u priopćenju glasilima opisao osobno “hrvatski biznismen uvijek slikan u pratnji lijepih djevojaka”.

Horvatinčić, “građevinski poduzetnik protiv kojeg se prosvjedovalo u Zagrebu zbog ekspeditivnog načina na koji je dobivao građevinske dozvole”, izražava žaljenje i želi se opravdati za nesreću, piše list. Talijanska glasila prenose da su hrvatske pomorske vlasti otvorile istragu o cijelom događaju te da sve prati i Farnesina, sjedište ministarstva vanjskih poslova.

Komentara 24

FI
fiberglas
11:56 17.08.2011.

Tomek,Tomek...bruse se talijani...nebu na dobre zišloo. Samo da ne daju ponudu ´´koju nemreš odbiti´´.

AN
ankicascreiber
11:58 17.08.2011.

Ivo Sanader je poslao poruku Horvatinčiću: \"Tomo brate, prijatelju, u Hrvatskoj možeš raditi svakakve gluposti i kriminal, nema problema naše cure i dečki to će srediti. Međutim jako pazi da netko iz EUa ne nastrada. Kada EU stisne HR vladu, premijeri idu u zatvor, generali u Haag, a ne pise se dobro ni kriminalcima poput tebe.\"

DH
dalibor.hren
11:56 17.08.2011.

Nadam se da će Tomek na Talijanima polomiti zube...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije