Poruka iz BRUXELLESa

Orešković o slučaju Šešelj: Ako želi u EU, Srbija mora donijeti pravilnu odluku

Tihomir Orešković
Foto: Tomislav Krasnec/PIXSELL
1/3
18.03.2016.
u 13:55

"Svi znamo da Srbija želi pokrenuti pregovore kao moguća nova članica EU"

Premijer Tihomir Orešković komentirao je danas kratko novinarima u Bruxellesu slučaj optuženog ratnog zločinca Vojislava Šešelja, kojemu je Haaški sud ovoga tjedna dopustio da se ne mora pojaviti u Haagu na izricanju presude 31. ožujka jer on sam to ne želi, a država Srbija tvrdi da ga ne može natjerati zbog njegova zdravstvenog stanja. 

- Svi znamo da Srbija želi pokrenuti pregovore kao moguća nova članica EU i tu bih samo komentirao da sam uvjeren da će Srbija donijeti pravilnu odluku - rekao je premijer Orešković, koji sudjeluje na summitu Europske unije i Turske. U tom kratkom komentaru, čini se, hrvatski je premijer odlučio poslati poruku Srbiji da njegova vlada prilikom odlučivanja unutar Vijeća EU o napretku srbijanskih pregovora neće blagonaklono gledati na Srbiju u slučaju nepotpune suradnje te države s Haaškim sudom. 

Srbija je u prosincu 2015. otvorila prva dva pregovaračka poglavlja (35 i 32) koja se tiču normalizacije odnosa s Kosovom i financijskog nadzora, ali još nije otvorila poglavlje 23 i 24 koja se tiču pravosuđa i vladavine prava.

>> Ljajić zbog slučaja Šešelj očekuje uvjetovanja Hrvatske Srbiji na putu ka EU

>> Šešelj: Imam saznanja da će mi biti izrečena kazna od 25 godina zatvora

Komentara 39

VE
verakruz
14:18 18.03.2016.

Zašto sve nešto uvijeno. Očekujemo da se o ovome oglase svi koji nešto znače u Hrvatskoj, neka cijeli svijet dobije pravu sliku o zlo.činačkoj i četnič.koj državi Srbiji.

Avatar TvojUjko
TvojUjko
14:17 18.03.2016.

Ma što će Srbija u EU, pa s nikime nema komunikaciju niti dobrosusjedko ponašanje, kao divljaci su, Srbija je potrebna EU kao i treće oko u glavi..

PP
pravedna.penzicka
14:21 18.03.2016.

Treba im stalno javno slati poruke da su ovisni o nama, mada oni to ne prihvaćaju. Mene najviše čudi kako je svekolika svjetska javnost "popila" njihove fore, izjednačavanje žrtve i agresora, i stalne jadikovke tipa "srbi su ugroženi". Ugrožen im je mozak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije