HSS o odluci suda

'Tko će snositi odgovornost? Možda Jovanovićeva tajnica!'

Branko Hrg
Boris Ščitar/PIXSELL
22.05.2013.
u 16:24

"Ovo je veliki poraz bahatog i netolerantnog ministra Jovanovića i bilo bi za očekivati da nakon ove odluke Ustavnog suda podnese ostavku", pišu u priopćenju iz HSS-a.

Hrvatska seljačka stranka, na čijem čelu je Branko Hrg, pozdravila je odluku Ustavnog suda "o suspendiranju Kurikuluma zdravstvenog odgoja u školama".

U priopćenju napadaju i ministra obrazovanja Željka Jovanovića za kojeg smatraju da treba snositi odgovornost za "nasilno i neustavno" uvođenje Kurikuluma zdravstvenog odgoja u škole.

"Bilo bi za očekivati da Jovanović podnese ostavku"

"Ovo je veliki poraz bahatog i netolerantnog ministra Jovanovića i bilo bi za očekivati da nakon ove odluke Ustavnog suda podnese ostavku, ali njegovoj bahatosti nema kraja uz poruku hrvatskoj javnosti kako je kurikulum zdravstvenog odgoja najbolji njegov potez kao ministra", pišu iz HSS-a te dodaju pitanje tko će snositi odgovornost za posljedice koje su nastale ovakvim uvođenjem zdravstvenog odgoja u škole.

"Stoga se nameće pitanje tko će snositi odgovornost za posljedice koje su nastale nasilnim i neustavnim uvođenjem Kurikuluma zdravstvenog odgoja u škole, ako to nije ministar Jovanović. Možda njegova tajnica", pišu iz HSS-a aludirajući na govor premijera Zorana Milanovića koji je rekao da odgovornost za rezultate lokalnih izbora neće snositi njegova tajnica nego on.

"HSS se zalaže za zdravstveni odgoj djece u školama na način da se nastavni sadržaji zdravstvenog odgoja u školama na uravnotežen način usklade s ustavnim pravom i slobodom roditelja na odgoj djece radi sudjelovanja roditelja u formiranju nastavnog sadržaja kojima su povezana različita uvjerenja, odnosno vjerovanja", zaključuju iz HSS-a.

>>'Jasno i glasno: Kurikulum zdravstvenog odgoja nije ukinut'

>>Ovo je odluka Ustavnog suda o zdravstvenom odgoju

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije