Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

To nisu pravi krivci, tvrdi Zlatko Perišić

05.12.2008.
u 19:07

VINKOVCI – Zlatko Perišić, suprug Ljubice Perišić koja je kao pripadnica HV-a poginula lani na početku srpnja kada je u krugu vukovarske vojarne 204. vukovarske brigade na sanitetsko vozilo u kojemu je bila pao vojni helikopter Mi-8 MTV, iz novina je doznao da su podignute kaznene prijave protiv četvero djelatnika Zrakoplovno-tehničkog zavoda iz Velike Gorice.

– To je glupost jer oni nisu pravi krivci. Netko je njima morao zapovjediti da učine one preinake koje su učinili i upravo s tim materijalima i za mene su oni koji su to zapovjedili pravi krivci ali, eto, oni se uopće ne spominju. Od prvog sam dana tvrdio, a tvrdim i danas da je taj helikopter morao pasti, ali je pao na pogrešnom mjestu i u pogrešno vrijeme.

Kako vrijeme prolazi, sve manje vjerujem da će se otkriti pravi krivci – kaže Zlatko Perišić i dodaje da je cijeli događaj u vukovarskoj vojarni sumnjiv, a možda i namjeran. Perišićev odvjetnik Antun Babić u postupku protiv države kojom obitelj traži novčanu odštetu jučer nam je rekao da još nije dobio kaznene prijave, ali ne očekuje ni da će ih dobiti. – Mislim da ih još ni sud nije dobio.

Prema zakonu, ne moramo dobiti te prijave jer mi nismo stranka u postupku. No, mi imamo pravni interes i pomno ćemo pratiti kako se odvija postupak, pa ćemo dolaziti na ročišta – kaže Antun Babić.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije