Bivši šef HDZ-a

Karamarko napao Pupovca i Daliju Orešković: 'Ponosan sam na svoj mandat'

Tomislav Karamarko
Foto: Marko Prpić/PIXSELL
21.02.2018.
u 11:21

- Vlada u kojoj sam sudjelovao nije koristila "usluge" Milorada Pupovca pa on vjerojatno misli kako su ugrožena srpska manjinska prava ako on ne vlada Hrvatskom ili ako ucjenama značajno ne sudjeluje u vlasti - tvrdi Karamarko

Bivši šef HDZ-a Tomislav Karamarko oglasio se danas na Facebooku i uputio kritike Miloradu Pupovcu, od kojeg su, kako kaže, prema njemu upućene "nove otrovne strelice".

- Kad bi nekim slučajem Dalija Orešković ostala na mjestu predsjednice Povjerenstva koje se diči politički montiranim procesom protiv mene, u kojemu nisu bile važne ni činjenice ni istina, vjerojatno bi nakon Pupovčeve sarajevske izjave, u kojoj tvrdi kako sam ja najveći krivac za narušavanje srpskih prava u Hrvatskoj, pokrenula proces protiv mene za sukob interesa s Ustavom RH. Isti taj Pupovac i oslobađajuću presudu generalima Markaču i Gotovini smatra događajem koji je bitno ugrozio manjinska srpska prava i slobode. Što se to točno dogodilo sa srpskom manjinom u Hrvatskoj nakon te presude osim što presuda nije u skladu s njegovim snovima? - komentira Karamarko, dodajući da su Srbi kao Hrvati i ostali građani izloženi istim ugrozama, poput nezaposlenosti.

Karamarko također poručuje Pupovcu da je "ponosan na svoj mandat i pobjede" koje je ostvario kao predsjednik HDZ-a bez njegove koalicijske potpore.

- Vlada u kojoj sam sudjelovao nije koristila "usluge" Milorada Pupovca pa on vjerojatno misli kako su ugrožena srpska manjinska prava ako on ne vlada Hrvatskom ili ako ucjenama značajno ne sudjeluje u vlasti - tvrdi Karamarko.

- Od Milorada Pupovca, kao ni od njegova vožda u Beogradu, još nismo čuli nedvosmislenu osudu velikosrpske Miloševićeve agresije na našu, a i njegovu domovinu Hrvatsku. Nismo čuli njegovu poruku svima koji se još zanose idejom velike Srbije da od srpskog čovjeka iz Hrvatske za tu i takvu ideju neće dobiti potporu. Kad bismo to čuli, bio bi to njegov doprinos pravima hrvatskog naroda u suverenoj i neovisnoj Hrvatskoj - kaže Karamarko.

U Tuđmanovo doba HDZ je stalno padao, a onda se ukazao Sanader:

Tomislav Karamarko
1/10

Komentara 52

ST
Starotopoljanin
11:48 21.02.2018.

to karamarko ,otvori oci plenkovicu,i toj komunistickoj daliji,koja je radila po naredbi milanceta i pupovaca.vrati se jer takvoga trebamo u H:D:Z-U

PR
prajdali100
12:07 21.02.2018.

Valjda je svima jasno da Pupavac redovito ide kod Vučića po svoje mišljenje.Kako to Plenkiju ne smeta ? Stvarno mi nije jasno.

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
12:30 21.02.2018.

pupi nam kroji državu po naredbi četnika vučića!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije