Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mladić se utopio

Tragedija na Kupi: Pronađeno tijelo mladića (27), za njim tragali HGSS-ovci i specijalci iz Lučkog

Siče: Potraga za nestalim 47-godišnjakom nakon prevrtanja čamca na rijeci Savi
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/4
01.07.2024.
u 14:07

Kako bi se izbjegli slični tragični događaji, PU sisačko-moslavačka apelira na građane da se pridržavaju nekoliko ključnih preporuka za sigurno kupanje

Pripadnici HGSS-a i ronioci ATJ Lučko, danas u ranijim satima, pronašli su beživotno tijelo 27-godišnjeg hrvatskog državljanina na petrinjskom području u mjestu Nebojan, na rijeci Kupi. Na mjestu događaja obavljen je očevid te je naložena mrtvozornička obdukcija, obavjestili su iz PU sisačko-moslavačke.

Podsjećamo, jučer, 30. lipnja oko 14 sati, policija je zaprimila dojavu o utapanju muške osobe na istoj lokaciji. Na mjesto događaja odmah su izašli pripadnici HGSS-a i ronioci ATJ Lučko koji su intenzivno tragali za nestalim muškarcem. Nažalost, tijelo nije pronađeno tijekom jučerašnjeg dana, pa je potraga nastavljena danas s tragičnim ishodom.

Kako bi se izbjegli slični tragični događaji, PU sisačko-moslavačka apelira na građane da se pridržavaju nekoliko ključnih preporuka za sigurno kupanje.  Policija tim povodom upozorava kupače da ne idu plivati jedan sat nakon obroka ili ako su konzumirali alkohol, ne ulaze vrući u vodu, ne skaču u vodu nepoznate dubine te da se ne kupaju na osamljenim i nesigurnim mjestima ako nisu posve zdravi. Također, upozoravaju da, ako se građani kupaju s djecom, djecu neprestano drže na oku, neplivači obavezno da koriste pomagala za plivanje, da plivaju u blizini spasilaca, a u kriznoj situaciji ostanu smireni, plutaju na leđima i mašu jednom rukom za pomoć. Građane koji vide da je netko u nevolji, iz policije pozivaju da mu odmah pruže ili potraže pomoć pa pozovu nadležne službe na broj 192 ili 112.

VEZANI ČLANCI: 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije