KAKO SE 'ISKAMČI' BAKŠIŠ

Trebamo li konobaru uvijek dati napojnicu?

18.08.2024.
u 09:13

U Rimu sam jeo deset puta bolji i jeftiniji sladoled od ovog hrvatskog, a žena koja mi ga je prodala veli: 'Odaberite hoćete li ostaviti 5, 10 ili 15 posto napojnice'. Ja joj kažem: 'A za što? Za kuglu precijenjenog sladoleda?'; Što ćemo onda, pitala je ona. 'Ništa, naplati samo sladoled', ispričao nam je sociolog i poduzetnik Drago Jukić

Ključne riječi

Komentara 78

Avatar Asterix
Asterix
09:42 18.08.2024.

Zadnje vrijeme su zaredali članci o napojnicama. Imaju li konobari lobiste? Kod konobara ne podnosim dvije stvari, kad se preočito ulizuje za napojnicu i kad ih čujem kako između sebe raspravljaju o napojnicama, kao da je u kamenu zapisano da je trebaju dobiti. Imaju plaću kao i svi drugi. Rijetki su koji doista zasluže napojnicu. Sjećam se jednog ekstra ulizivača kojemu smo za 4 večere ostavili malo manje od 10%, oko 7 - 8%, nije nas ni pozdravio.

Avatar marlony
marlony
09:41 18.08.2024.

Nikad ne ostavljam napojnicu jer ima plaću kao i ja koja je određenu od poslodavca i što bi sad trebalo?

EB
EBERT
10:09 18.08.2024.

Ne jednostavno ne. I ja radim u Bolnici dan i noćne smjene nitko ne dobije bilo samo Hvala.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije