Kretanje cijena

Trećina proizvoda u potrošačkoj košarici skuplja nego zadnjeg dana 2022., svaki deseti na akciji

trgovina
Foto: Pixabay
1/2
18.04.2023.
u 16:03

Posljednje ažurirano stanje na stranici od 15. travnja pokazuje i 323 više cijene u odnosu na 31. prosinca 2022.

Na web stranici “Kretanje cijena” ažurirani su podaci o cijenama u trgovačkim lancima na dan 15. travnja 2023. Od ukupnog broja od 1079 cijena za proizvode iz potrošačke košarice koji se prate u Konzumu, Tommyju i KTC-u, njih 242 sniženo u odnosu na 31. prosinca 2022., od čega je 119 cijena sniženo zbog akcija - priopćili su iz Ministarstva gospodarstva I održivog razvoja.

Primjetno pojeftinjenje vidljivo kod čipsa Lays, deterdženata za pranje rublja Persil te Kalodont paste za zube u trgovačkom lancu KTC te Zdenka maslaca, čipsa Lays i deterdženata Persil u Konzumu. Na čitavom uzorku cijena koje se prate na stranici uočljiv je opći trend pojeftinjenja ulja i deterdženata, tvrde iz Ministarstva.

- Posljednje ažurirano stanje na stranici od 15. travnja pokazuje i 323 više cijene u odnosu na 31. prosinca 2022. Povećanje cijena uglavnom se odnosi na sezonsko voće i povrće te meso i mesne prerađevine kao što su čajna kobasica i šunka u ovitku Pik Vrbovec, ali i na Podravka džemove i konzervirane krastavce, razne vrste tjestenina Žito i Zlato polje, Aquafresh paste za zube, Lino žitne kašice, gazirane sokove Coca-Cola i Fanta, Franck kavu i čajeve i čipseve raznih brendova (Chio, Lays, Čipi Čips) - objašnjavaju.

Nakon posljednjeg unosa podataka vidljivo je da je potrošačka košarica za proizvode koji se prate na stranici “Kretanje cijena” poskupila od 1,06% do 3,13% u odnosu na 31. prosinca 2022. Također, ukupno je 514 cijena ostalo nepromijenjeno.

VIDEO Vladin paketa mjera: Ovo su zamrznute cijene ulja, mlijeka, mesa...

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar istovari
istovari
17:10 18.04.2023.

Tu nema komentara...dakle ovo nije egistencijalno pitanje u Hrvata.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije