Revolut

Trgovanje obveznicama putem financijske aplikacije omogućeno i u Hrvatskoj

storyeditor/2024-06-27/PR_Bonds__1_-1.png
02.08.2024.
u 08:37

Revolut, financijska aplikacija, svojoj je investicijskoj ponudi u Hrvatskoj dodala obveznice

Revolut, financijska aplikacija s više od 40 milijuna korisnika diljem svijeta, svojoj je investicijskoj ponudi u Hrvatskoj dodala obveznice, izvijestili su iz kompanije. Investicijske usluge u europskom gospodarskom području pruža (EGP) Revolut Securities Europe UAB (Revolut). Revolutova ponuda trenutno obuhvaća blizu 40 korporativnih i državnih obveznica, a popis će se proširiti u nadolazećim mjesecima. "Minimalni iznos za početak ulaganja u obveznice je 100 dolara/eura, uz 0,25 posto fiksne naknade po trgovanju (minimalna naknada je 1 dolar/euro). Mogu se primjenjivati druge naknade", kaže se iz tvrtke.

To je još jedan korak u Revolutovoj misiji izgradnje sveobuhvatne investicijske platforme koja uključuje široku lepezu investicijskih instrumenata, dostupna je diljem EGP-a, a namijenjena je kako naprednim ulagačima tako i početnicima. "Korisnicima je dostupno više od 2800 dionica tvrtki uvrštenih na američkim i europskim burzama te preko 500 fondova kojima se trguje na burzi (ETF-ova), kao i alati za praćenje izvedbe ulaganja u stvarnom vremenu, kao što su popisi za praćenje uživo, grafikoni trgovanja i tržišne vijesti – sve unutar Revolut aplikacije", stoji u priopćenju. Ranije ove godine Revolut je također ukinuo naknade za skrbništvo (0,12% godišnje tržišne vrijednosti imovine koju drži klijent) za sve financijske instrumente koje Revolut Trading Ltd odnosno Revolut Securities Europe UAB nudi u aplikaciji klijentima iz UK-a i EGP-a.

Revolut je nedavno uveo široku lepezu opcija ulaganja za svoje klijente u cijelom EGP-u, a sve su dostupne unutar aplikacije Revolut: američke i europske dionice, ETF-ovi i sada obveznice. Tvrtka je također predstavila paket usluga Trgovanje Pro – plaćenu pretplatu koja nudi, među ostalim pogodnostima, pristup cjenovnim pogodnostima (npr. niže provizije i veća ograničenja veličine naloga) i dodatne analitičke značajke. Za manje iskusne ulagače Revolut nudi svoju uslugu Robo savjetnika, koja je najprikladnija za klijente koji uopće nemaju iskustva s trgovanjem, imaju malo iskustva ili jednostavno nemaju vremena za opsežna istraživanja i aktivno trgovanje. (ti)•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije