RIBROO

Trodnevni kamp za brucoše i ove godine u Lanterni

brucoši
Foto: Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci
27.08.2014.
u 11:05

Očekujemo i nadamo se da će ove godine prijavljenih biti i više nego prethodne, rekao je predsjednik Studentskog zbora s riječkog Filozofskog fakulteta Aleksandar Šušnjar

Odlazak iz srednje škole na fakultete za mnoge je mlade ljude velika životna prekretnica. Kamp za brucoše "Ribroo" pokazao se odličnom pripremom za sve brucoše, koji nakon duge ljetne stanke, u listopadu kreću na studij. Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci drugu godinu zaredom u kampu Lanterna kraj Poreča organizira trodnevni kamp za brucoše. Lani je ondje boravilo 58 studenata raznih studija Sveučilišta u Rijeci. U druženju sa starijim studentima prošli su svojevrsni teambuilding, kroz radionice su saznali kako savladati opsežno gradivo, koje termine svaki brucoš treba znati, primjerice o ECTS bodovima, izvedbenom planu, a bilo je i onih specifičnih, vezanih uz matične fakultete. Učilo se, primjerice, kako savladati anatomiju, kazala nam je prošlogodišnja polaznica kampa, studentica riječkog Medicinskog fakulteta, Međimurka Tena Piljušić.    

- Za ovu odličnu ideju saznala sam prošle godine u kolovozu. Cimer i ja odmah smo odlučili prijaviti se. Bilo je izuzetno korisno, saznali smo kako funkcionira naš fakultet, prošli smo radionice, stekli korisna predznanja i svakako, proširili dobar glas o kampu – kazala nam je Tena. Kamp je podijeljen u timove po fakultetima, odjelima i smjerovima. Svaki tim ima koordinatora, starijeg studenta, svojevrsnog "trenera" koji zajedno s brucošima prolazi osmišljeni program, prenosi im svoja iskustva i savjetuje ih o svemu što ih na studiju očekuje. Osobito je korisna radionica "Kako uspješno učiti", što je česta boljka mladih, tek završenih srednjoškolaca, prolaze i debatne radionice. Studentica biotehnologije Corina Kukurin veli kako je kamp za brucoše ispunio sva njezina očekivanja.    

- Otišla sam s idejom da ću nešto saznati o fakultetu, Sveučilištu. Osobito je bilo korisno upoznati starije studente i iz prve ruke saznati njihova iskustva - rekla je Corina koja i novoj generaciji brucoša toplo preporučuje "Ribroo".

- Ove godine Kamp se ponovno organizira za naše studente prvih godina, očekujemo i nadamo se da će ove godine prijavljenih biti i više nego prethodne, jer je naš dugoročni cilj da ovaj događaj postane masovan i uključi najveći mogući broj studenata prve godine. Vjerujemo da je za njih to definitivno korisno u prilagođavanju na studiranje – kazao nam je predsjednik Studentskog zbora s riječkog Filozofskog fakulteta Aleksandar Šušnjar napominjući kako se program za ovogodišnji kamp još definira. Prijave se primaju do 1. rujna. Okupljanje brucoša u kampu Lanterna pokraj Poreča je 3. listopada, a kroz dva dana prolaze program, začinjen sportskim događanjima i zabavom. Cijena za sudionike je 450 kuna, a uključuje prijevoz od Rijeke do kampa Lanterna i povratak, smještaj, dva noćenja, puni pansion, materijale za sudionike te ulaz na sva organizirana događanja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije