Vještine za početnike

Sveučilište u Rijeci uči studente pokrenuti projekt, osnovati tvrtku i – zaposliti se

studenti
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
02.03.2014.
u 08:35

Namjera pilot-projekta je, kaže profesor Zdravko Lenac, napraviti izborni kolegij koji će nuditi praktična znanja

S obzirom na nesnalaženje mladih sa svježom diplomom u ruci na tržištu, Sveučilište u Rijeci pokrenulo je kolegij na kojemu ih uče savladati prve korake u traženju posla.

Pomoćnik rektora Zdravko Lenac ideju je već ocijenio uspješnom jer je interes studenata za kolegijem “Poduzetničke vještine za početnike” veći no što ih mogu primiti.

Stjecanje praktičnog znanja

– Cilj je projekta omogućiti studentima stjecanje praktičnog znanja na području poduzetništva, poslovne i razvojne politike, marketinga, tehnologije i zaštite intelektualnog vlasništva. Želimo da, u suradnji s predavačima i poslovnim subjektima, sudjeluju u razvoju ideje, proizvoda i usluge – objašnjava profesor Lenac ističući da su predavači uglavnom ljudi iz realnog sektora jer su na suradnju u pilot-projektu pristale sve tvrtke koje su pozvali.

Studenti na kolegiju, uz pomoć predavača iz privatnih uspješnih tvrtki, uče razviti poslovnu ideju i poslovni plan te osnovati poduzeće, pronaći izvore financiranja, shvatiti važnost inovacija i zaštititi intelektualno vlasništvo. Kolegij će imati i praktični dio, odnosno studenti će podijeljeni u timove odrađivati zadane projekte na temelju kojih će dobiti završnu ocjenu uspješnosti tog kolegija, a ekipa s najboljim projektom bit će nagrađena. Namjera pilot-projekta je, naglašava profesor Zdravko Lenac, napraviti izborni kolegij Sveučilišta koji će nuditi specifične sadržaje osmišljene tijekom pilot-projekta.

>>Dvije igle i konac - novi logo radnica udruge Kamensko

>>Studentima od Grada Zagreba po 3231 kuna za izvrsnost

Komentara 3

Avatar deziderij
deziderij
08:55 02.03.2014.

Ovo je za svaku pohvalu. Naše školstvo, u većini slučajeva, proizvodi školovane ljude koji, kad se sretnu s praktičnim dijelom, moraju na doobuku i učiti kako teoriju primjeniti u praksi što je glupo i za svaku osudu. Trenutni ministar, još uvijek i na žalost, nameće kurikulume i radi idiotske poteze i pizdarije a da je pravi poradio bi na ovakvim i sličnim potezima.

SC
sc0rpion
09:03 02.03.2014.

nije mi jasno zasto svaki poduzetnik ocekuje odmah dobit u milijunima ne birajuci nacin kako to ostvariti zbog toga nam je tako u HR

DO
doktorica
08:45 02.03.2014.

prekrasno,samo da nemamo birokratsku državu koja na svakom koraku sprečava poduzetništvo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije