Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EKSPRESNI POSTUPAK

Troje Bugara osuđeno zbog prijevoza Afganistanaca, a moraju platiti i kaznu od ukupno oko 9000 eura

Teška prometna nesreća na autocesti A3 ​kod čvora Sredanci,  smrtno stradala jedna osoba
Ivica Galovic/PIXSELL
18.06.2024.
u 10:44

Prema optužnici njih troje su 17. travnja oko 20.30, na A3, 100 kilometra od Zagreba zaustavile Kobre dok su prevozili tri državljanina Afganistana koji su ilegalno ušli u Hrvatsku

U ekspresnbuom postupku u kojem je optužnica podignuta 10. lipnja, dan kasnije njih troje, svi državljani Bugarske, koje je ODO Zagreb optužio za krijumčarenje ljudi, su osuđeni. Jer su priznali i nagodili se s tužiteljstvom. Cvetan Gigov (51), nezaposleni građevinar osuđen je na djelomičnu uvjetnu kaznu od godine i četiri mjeseca zatvora. Od izrečene kazne, osam mjeseci mora provesti u zatvoru, a ostatak kazne mu se mijenja uvjetnom uz rok kušnje od pet godina.

Izrečena mu je i sporedna novčana kazna od 911 eura. Istom presudom, Ivan Stefanov Ivanov  (52), strojobravar i Maya Kostadinova Zagorov - Ivanova (46), koja radi kao vozačica taksija, osuđeni su svaki, na uvjetne kazne od godinu dana zatvora uz rok kušnje od pet godina. Osim toga, zajedno moraju platiti 8000 eura sporedne novčane kazne. Svako od njih troje morao je platiti i po 100 eura troškova sudskog postupka, što su i platili.

Prema optužnici njih troje su 17. travnja oko 20.30, na A3, 100 kilometra od Zagreba zaustavile Kobre dok su prevozili tri državljanina Afganistana koji su ilegalno ušli u Hrvatsku. Za svoje "usluge" su uzeli novac, a tužiteljstvo je  navelo da je riječ o neutvrđenom iznosu no ne manjem od 150 eura. Automobil kojim su prevozili ilegalne migrante su unajmili. To je vozilo vozio Gigov, dok su drugih dvoje bili u drugom automobilu kao prethodnica.

POVEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije