Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
split

Trojica Hrvata uvozili kokain iz Nizozemske pa prodavali u Velikoj Britaniji

Zapljena heroina u Hrvatskoj: U Luci Ploče zaplijenili su 220 kilograma heroina i 62 kilograma kokaina
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/3
11.05.2022.
u 12:04

Kupili su kamion s prikolicom, u kojem su izradili posebni spremnik u kojem mogu krijumčariti do 50 kilograma kokain

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK - Služba Split) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta proveli su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u sastavu zločinačkog udruženja te nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.
 
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je prvoosumnjičeni od 20. rujna 2021. do 23. veljače 2022., zajedno i po prethodnom planu i dogovoru radi kontinuirane nabave kokaina iz Nizozemske, njegovog prijevoza i prodaje u Veliku Britaniju te u države Europske unije pa tako i Hrvatske, povezao u zajedničko djelovanje drugo- i trećeosumnjičenog, kao i najmanje još tri osobe na području Bosne i Hercegovine, Nizozemske i Velike Britanije.
 
U realizaciji tog plana preuzimanja, prijevoza i daljnje prodaje kokaina prvoosumnjičeni s je s nepoznatom osobom u Bosni i Hercegovini dogovarao kontinuiranu nabavu točno određenih količina kokaina koju treba preuzeti od nepoznate osobe u Nizozemskoj te izvršiti prijevoz i predaju nepoznatoj osobi u Velikoj Britaniji.

Pronađena i puška
 
U tu svrhu, prvoosumnjičeni je zajedno sa za sada nepoznatom osobom u Bosni i Hercegovini te trećeosumnjičenim kupio kamion s prikolicom, u kojem su izradili posebni spremnik u kojem mogu krijumčariti do 50 kilograma kokaina. Kako bi prekrili da tim kamionom krijumčare i prevoze drogu, trećeosumnjičeni je posredstvom svog trgovačkog društva dogovarao prijevoz legalnog tereta i njegovo preuzimanje na točno određenim lokacijama te prijevoz do Velike Britanije.
 
Tijekom tog prijevoza je odlazio u Belgiju i Nizozemsku te preuzimao dogovorenu, točno određenu količinu kokaina. Drugoosumnjičeni je naloge i upute prvoosumnjičenog prenosio trećeosumnjičenom, a kojem je plaćao troškove puta i nagrade za obavljeni prijevoz droge. Carina i policija su 23. veljače ove godine zaustavili krijumčare. Pretragom teretnog vozila pronašli su i privremeno oduzeli 2 kg kokaina.
 
U posjedu drugoosumnjičenog pronađena je automatska puška s dva pripadajuća spremnika sa streljivom. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja drugoosumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku, dok se ostala dvojica osumnjičenih već od ranije nalaze u zatvoru. Protiv sve trojice, policija je podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta.

VIDEO Je li slučaj trudnice Mirele Čavajde sramota hrvatskog zdravstva?

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije