SVE OTKRILA OBITELJ

Trošio na klađenje i kocku: Voditelj financija iz riječke tvrtke izvukao više od milijun eura

Od 1. siječnja euro postaje službena valuta u Hrvatskoj i nakon 29 godina zamijenit će kunu
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/2
05.09.2024.
u 13:00

Pozajmice koje je isplaćivao sebi krivotvorio je te prikazivao da su isplaćivane direktoru, što se otkrilo tek 2019. kada je direktor tvrtke preminuo, a njegovu tvrtku preuzeli su sin i kćer

Voditelja financija poznatog riječkog distributera i uvoznika britanske odjeće i obuće tereti se da je godinama izvlačio novac iz tvrtke i doveo je do samog ruba opstanka. U optužnici koja je podignuta protiv njega navodi se kako je direktor otuđio više od milijun eura kroz pozajmice i povrate pozajmica, a sve to je trošio na - lutriju i klađenje.

Forbes navodi kako je tvrtka osnovana 1990., a voditelja financija zaposlili su još 2015. On je jedini u tvrtki imao pristup internetu i mobilnom bankarstvu, što mu je i omogućilo zloupotrebu sredstava tvrtke. Pozajmice koje je isplaćivao sebi krivotvorio je te prikazivao da su isplaćivane direktoru, što se otkrilo tek 2019. kada je direktor tvrtke preminuo, a njegovu tvrtku preuzeli su sin i kćer. 

Osim pozajmica, obitelj je otkrila kako je voditelj financija novac izvlačio i kroz fiktivne putne troškove, a istražitelji su na njegovom privatnom računu otkrili da je od 2016. do 2020. čak 1,65 milijuna eura potrošio na C-Rewards te 161.000 eura na Hrvatsku lutriju. Od klađenja je nešto i dobio, pa je time kupio Mercedes A klasu i kuću koju je na dan otkaza poklonio supruzi. 

Navodi se kako je račun tvrtke već neko vrijeme u blokadi, dok sada već bivši voditelj financija živi u luksuznoj kući u Kostreni, a suđenje je zakazano za 24. rujna ove godine.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTO Sveti grad u koji tisuće odlaze umrijeti: Kremacijske lomače gore bez prestanka

Od 1. siječnja euro postaje službena valuta u Hrvatskoj i nakon 29 godina zamijenit će kunu
1/20
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar HrvatskiBalkan
HrvatskiBalkan
14:37 05.09.2024.

Niš posebno i iznenađujuce jer mi pravi hrvati smo spretni, pošteni, sposobni i volimo trošiti kao svoji na svome tuđe.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije