GAF TJEDNA

Trumpove opasne gluposti: Lažima da migranti jedu pse širi mržnju prema njima

Republican presidential nominee and former U.S. President Donald Trump holds a rally in Las Vegas
Foto: Piroschka van de Wouw/REUTERS
1/3
15.09.2024.
u 09:10

Trumpov stil komunikacije, često obilježen sličnim gafovima, ostaje izvor političkih i društvenih kontroverzi u SAD-u

Donald Trump, bivši predsjednik SAD-a, često je bio u središtu pažnje zbog gafova i kontroverznih izjava. Jedan od najsvježijih primjera dogodio se na raspravi kada je ponovio lažnu tvrdnju da haićanski migranti u Springfieldu kradu i jedu kućne ljubimce.

"U Springfieldu jedu pse. Ljudi koji su ušli jedu mačke", rekao je Trump, insinuirajući da migranti kradu ljubimce od lokalnih stanovnika. Međutim, ova tvrdnja nije utemeljena. Grad Springfield i lokalna policija jasno su izjavili da nisu primili nikakve prijave o takvim incidentima. Ovakve izjave, koje često dolaze bez provjerenih činjenica, ilustriraju Trumpovu sklonost prema širenju kontroverznih tvrdnji.

Njegove izjave ne samo da izazivaju podjele, već također pridonose širenju dezinformacija u javnom prostoru, potičući negativne reakcije i strahove, posebno prema imigrantskim zajednicama. Trumpov stil komunikacije, često obilježen sličnim gafovima, ostaje izvor političkih i društvenih kontroverzi u SAD-u.

POVEZANI ČLANCI:

>

>> VIDEO Trump i Harris raspravljali o ekonomiji i pobačaju u žestokoj predsjedničkoj debati


Komentara 2

Avatar Nema GAFOVA
Nema GAFOVA
04:15 16.09.2024.

Trump je naj poznatiji po glupostima i lazima, sramota za USA .

Avatar Joker009
Joker009
18:04 15.09.2024.

A ne jedu ih kao? Dolaze iz Indije Bangladeša većina bez novaca, pojesti će sve što im se nađe na putu do tamo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije