GAF TJEDNA

Buljov obračun sa SNV-om i Novostima preko leđa izložbe fotografija

Sinj: Gradonačelnik Sinja Miro Bulj
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
08.09.2024.
u 12:22

Gradonačelnik Sinja koji se često poziva na veliku sinjsku povijest zbog takvih se poteza neće naći na popisu lokalnih povijesnih velikana.

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj zabranio je održavanje izložbe "Susret na tromeđi" autorice Inije Herenčić, koja je trebala biti postavljena u Galeriji Sikirica u Sinju. Bulju je zasmetalo što je izložbu financijski poduprlo Srpsko narodno vijeće, a ono pak financira i tjednik Novosti za koji Bulj pak smatra "da pljuje po hrvatskim braniteljima i hrvatskoj državi".

Bulj kaže "neka SNV organizira izložbe i manifestacije gdje god hoće, pa i u Sinju, ali u prostorijama i institucijama Grada Sinja, dok sam ja gradonačelnik, neće!". Sve je to Bulj izjavio iako su izložba i program prošli Kulturno vijeće Grada Sinja te su odobreni i od Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade.

Na kraju je Bulj otišao korak dalje i frapantno na jednoj društvenoj mreži svoju zabranu izložbe čak usporedio s oslobođenjem Sinja od Turaka. Gradonačelnik Sinja koji se često poziva na veliku sinjsku povijest zbog takvih se poteza neće naći na popisu lokalnih povijesnih velikana.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTOGALERIJA Ovo su površinom najveće Hrvatske županije: Znate li u kojoj od njih živi najmanje ljudi?

Sinj: Gradonačelnik Sinja Miro Bulj
1/25
Ključne riječi

Komentara 2

BA
Barba56
15:53 08.09.2024.

Podrska gosp. Bulj .

Avatar Moodleen
Moodleen
13:30 08.09.2024.

Konačno da i Bljulj napravi nekaj pametno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije