Kraj Varaždina

Tukli policajce, a jednog i gušili... Dobili su zabranu približavanja na 100 metara

Zagreb: Nakon tu?njave u kafi?u Dvojka policija radi uvi?aj
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL
13.03.2023.
u 11:01

Trojica muškaraca uhićena su ove subote u Trnovcu u Varaždinskoj županiji kada su nakon razbijanja inventara i napada na goste u ugostiteljskom objektu na parkiralištu napali policajce i nanijeli im lakše tjelesne ozljede. Sud im je odredio zabranu posjećivanja ugostiteljskog objekta i zabranu prilaska policijskim službenicima

U Trnovcu u Varaždinskoj županiji napadnuti su i ozlijeđeni policijski službenici. U subotu oko 0.05 sati u ugostiteljskom objektu u Ludbreškoj ulici u Trnovcu došlo je do narušavanja javnog reda i mira od strane trojice muškaraca starih 22, 34 i 60 godina. Pod utjecajem alkohola udarali su rukama i nogama po glavi i tijelu četvoricu muškaraca te jednu ženu koja ih je pokušavala smiriti, a razbijali su i inventar ugostiteljskog objekta, bacali čaše i flaše po podu. Nakon što su izašli na parkiralište, stigla je ophodnja Policijske postaje Varaždin koja je zatražila na uvid osobne iskaznice, no policajci su odmah napadnuti. Regionalni tjednik je objavio da su među napadačima na policajce bili i 60-godišnji i 34-godišnji  otac i sin iz poduzetničke obitelji te da je otac član Općinskog vijeća Trnovca Bartolovečkog i predsjednik kluba vijećnika HDZ-a.

Trojica nasilnika su ih počela naguravali i udarati rukama i nogama po tijelu. Jednog su policajca srušili na tlo i počeli ga gušiti, pa je drugi ispalio upozoravajući hitac iz službenog vatrenog oružja u zrak. - Kako su u međuvremenu na mjesto događaja pristigli i drugi policijski službenici u pomoć, napadači su uz uporabu sredstava tjelesne snage i sredstava za vezivanje savladani te je uspostavljeno povoljno stanje javnog reda i mira. Napadnutoj dvojici policijskih službenika je zbog zadobivenih ozljeda pružena medicinska pomoć te je utvrđeno da su uslijed udaraca napadača zadobili ozlijede po glavi, nosu, zubima i tijelu.

Njihove su ozljede okvalificirane kao lake. Medicinska je pomoć pružena i trojici napadača te je utvrđeno da isti prilikom uporabe sredstava prisile nisu zadobili nikakve ozljede – izvijestila je policija. Sva trojica napadača su uhićena i u tijeku je kriminalističko istraživanje za kaznena djela prisile prema službenoj osobi i napad na službenu osobu, nakon čega će se podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu. Općinskom sudu u Varaždinu podnijet će se i optužni prijedlog zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Trojac je doveden sutkinji istrage Županijskog suda u Varaždinu koja je odredila mjere opreza - zabranu posjećivanja ugostiteljskog objekta u Ludbreškoj ulici u Trnovcu te zabranu približavanja ozlijeđenim policijskim službenicima na manje od 100 metara.

VIDEO: Požar na Ferenščici

Komentara 2

MO
morpion
13:48 13.03.2023.

Prvo ,ma kakav divlji sjever Hrvatske ? Nostromo ste Vi jos jedan dalmatinski orjunas ? Meni je smijesna sudska zabrana prilasku policiji. To je trebalo tako ispendreciti da se mjesec dana cesu

NO
Nostromo
11:44 13.03.2023.

Divlji sjever hrvatske.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije