ŠEF DORH-A IZ KNINA ZA VEČERNJI

VIDEO Turudić je bio dragovoljac u ratu: 'U Oluji nisam sudjelovao, ali sam ju proživljavao kao svaki Hrvat'

Knin: Dolazak uzvanika Kninsku tvrđavu
Foto: Šime Zelić/PIXSELL
1/2
05.08.2024.
u 10:19

"Preostaje nam samo sjećati se onih koji nema i slaviti Dan pobjede", kazao je Turudić.

Hrvatska u ponedjeljak slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja i 29. obljetnicu vojne operacije "Oluja". Tijekom te operacije, koja je trajala tri dana, oslobođeno je 11.000 četvornih kilometara teritorija u sjevernoj Dalmaciji, Lici, Banovini i Kordunu.

Tim povodom Knin je domaćin velike proslave, a među prisutnima je Ivan Turudić, novi glavni državni odvjetnik. Turudić, koji je bio aktivan sudionik Domovinskog rata do 1992. godine, nagrađen je Spomenicom domovinskog rata i Redom hrvatskog pletera. "Ja sam bio dragovoljac od 1990. do 1992. U Oluji nisam sudjelovao, počeo sam raditi 1992. godine, ali sam ju proživljavao kao svi građani Hrvatske. To treba stalno pamtiti, da rat nije počeo 5. 8. 1995., već 1990", poručio je, dodajući da je Dan pobjede divan dan.

GALERIJA Hrvatska slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, proslava započela tradicionalnom budnicom u Kninu

Knin: Dolazak uzvanika Kninsku tvrđavu
1/67

"Preostaje nam samo sjećati se onih koji nema i slaviti", kazao je Turudić. Naglasio je još da, što se tiče razvoja Hrvatske, uvijek ima prostora za napredak i da je pred zemljom i budućim generacijama još mnogo posla. "Puno smo napravili, ali uvijek može bolje", zaključio je za Večernji list.

Podsjetimo, središnja proslava Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 29. obljetnice vojno-redarstvene operacije (VRO) Oluja održava se u ponedjeljak, 5. kolovoza, u Kninu nizom prigodnih događaja. Obilježavanju nazočuje državni vrh, a okupljenim građanima i braniteljima obratit će se predsjednik Republike Zoran Milanović, predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković i predsjednik Vlade Andrej Plenković.

VEZANI ČLANCI:

Proslava je započela tradicionalnom budnicom ulicama Knina od 6:30, dok središnja svečanost počinje u 9:40 na stadionu NK Dinara. Dio programa koji će se odvijati na Kninskoj tvrđavi pratit će se putem videozida na stadionu i središnjem gradskom trgu.

FOTO Izgladnjeli i umorni starci, misa u uništenoj crkvi... Pogledajte kako je izgledao Knin netom nakon 'Oluje'

Knin: Dolazak uzvanika Kninsku tvrđavu
1/48

Komentara 2

Avatar punk
punk
11:21 05.08.2024.

a di je bio fajter milanović?

LJ
ljudemisi
14:25 06.08.2024.

Tududić bi trebao otkriti kriminalne afere slučajnog dezertera koji se skrivao podrumima sa 26 godina i prodavao usisavače dok su tisuće maloljetnika branile svoj dom, svoju domovinu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije