NAKON ISTUPA CVRTILE

VIDEO Uhićen gradonačelnik Kutine i još tri osobe, oglasili se USKOK i policija

Foto: Nikola Cutuk/Marko Prpić/PIXSELL
1/7
15.12.2021.
u 12:14

Akcija uhićenja pokrenuta je nakon istupa zviždačice Adrijane Cvrtile

Zlatko Babić, gradonačelnik Kutine, i još tri osobe uhićene su jutros u zajedničkoj akciji policije i USKOK-a.

Kako se neslužbeno doznaje, među uhićenima su i donedavni predsjednik Gradskog vijeća Davor Kljakić, nezavisni vijećnik Dražen Kinderman te Darko Kolsek, vijećnik u prošlom mandatu iz stranke BM365.

S terena izvještava Danijel Prerad.

USKOK je u proteklih nekoliko mjeseci uzeo nekoliko dokumenata iz Gradske uprave nakon istupa bivše direktorice Eko Moslavine Adrijane Cvrtile, a danas je i proveo uhićenja zbog dokaza koji su prikupljeni. Vjerojatno će doći do ostavke, što znači da bi Kutina mogla uskoro izaći na nove izbore. 

– Navedene radnje provode se u Kutini i odnose se na četiri osobe za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. U ovom trenutku može se potvrditi da tri osobe protiv kojih se provode hitne dokazne radnje obnašaju dužnosti u jedinici lokalne samouprave – napisali su iz USKOK-a.

Ispred tvrtke Eko Moslavina zasada nema policije ni pretresa. 

O svemu se oglasio i MUP.

''Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (PNUSKOK) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta finaliziraju kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje u počinjenje više koruptivnih kaznenih djela.
 
Tijekom jutra na području Policijske uprave sisačko-moslavačke uhićene su četiri osobe te je u tijeku provođenje dokaznih radnji.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policija je protiv osumnjičenih osoba podnijela kaznenu prijavu Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta'', piše u priopćenju.

Osim toga, policije nema ni u Radićevoj ulici u Kutini, ispred kuće gradonačelnika Babića. 

Foto: Danijel Prerad

Akcija uhićenja pokrenuta je nakon istupa zviždačice Adrijane Cvrtile. Podsjetimo, Cvrtila je prije nekoliko dana službeno razriješena dužnosti direktorice Eko Moslavina. Ranije je snimke, koje navodno dokazuju zapošljavanje u tvrtki stranačkih kadrova HDZ-a, HSLS-a i rodbine, odnijela USKOK-u, a zatim je izišla sa svime u medije. To je rezultiralo ostavkama na sve stranačke funkcije u HSLS-u Davora Kljakića te raspuštanjem gradskog i županijskog ogranka HSLS-a u Kutini. HDZ i HSLS glavni su koalicijski partneri u Kutini.

 

Komentara 27

Avatar cipelcug oluja 45
cipelcug oluja 45
11:07 15.12.2021.

Eto tko bi reko! Opet hdz...

DD
De der
11:02 15.12.2021.

Gdje god je kriminal u HR tu je umiješan kradeze.

TA
Tarantula
10:53 15.12.2021.

Na dan borbe protiv korupcije smijenili su Cvrtilu, baš simbolično za HDZ, kao da nam se namjerno smiju u facu i kradu! Znači imate sve dokaze da je grad Kutina taoc HDZ-a i da se proračun donosi samo ako se određene ljude zaposli i digne im se plaća, pa da li je to normalno i kakav primjer pružamo drugima?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije