Uspjeh bjelovarske f

U Beogradu Bjelovarčanka prvi put frizirala za"repku" i osvojila srebro

'04.06.2012., Bjelovar - Bjelovarcanka Helena Belko Horacek nastupila je na medjunarodnom frizerskom natjecanju u Beogradu gdje je braneci boje hrvatske frizerske reprezentacije osvojila drugo mjesto
'Damir Spehar/PIXSELL'
11.06.2012.
u 13:27

– Bitni su brzina, spretnost i čistoća. Za opuštenu smo frizuru imali 15, a za podignutu 20 minuta - ističe Helena Belko-Horaček

– Ma bilo je super, fenomenalno, baš sam sretna i zadovoljna - još uvijek ushićena i puna dojmova kazala je Helena Belko-Horaček, bjelovarska frizerka, pojašnjavajući uspjeh koji je proteklog vikenda ostvarila u Beogradu na velikom međunarodnom natjecanju koje je okupilo 120 frizera iz svih zemalja bivše Jugoslavije te Mađarske i Austrije. U kategoriji \"moda na dugoj kosi - podignuta i opuštena\" u kojoj se natjecalo 20 frizera, 33-godišnja Bjelovarčanka osvojila je odlično drugo mjesto.

Zacementirano mjesto

– Bolji je bio jedino prvak Srbije koji je na posljednjem europskom prvenstvu u Beču bio treći i koji ima već golemo iskustvo i puno sličnih natjecanja iza sebe - ističe Helena dodajući da joj je ovo prvo veliko natjecanje nakon višegodišnje stanke. Posljednji put, kaže, natjecala se još 2004. godine, no to je bilo državno prvenstvo na kojem je također bila među nagrađenima.

Radost zbog uspjeha u Beogradu još je veća jer je to bio njezin premijerni nastup za hrvatsku reprezentaciju za koju je uz nju ovog puta nastupilo još troje frizera iz Zagreba. Ostvarenim rezultatom Helena je izborila mjesto u reprezentaciji koja će boje Hrvatske braniti na svjetskom prvenstvu u Milanu u listopadu ove godine.

I lutke i živi modeli

– Ovo mi je bilo prvi put da se natječem u ovoj kategoriji i jako sam zadovoljna jer za opuštenu frizuru smo imali 15 a za podignutu 20 minuta - ističe dodajući da se boduje brzina, spretnost i čistoća rada u kojem sve mora biti besprijekorno. Zato je potrebno svakodnevno vježbati a natjecanja su, kaže, prije svega stvar prestiža, jer frizeri na njima sami sebi i jedni drugima dokazuju koliko znaju i vrijede.

–Jako je važno sudjelovati jer samo tako možeš napredovati u struci, a to će, nadam se, prepoznati i moje mušterije - ističe zadovoljno dodajući da ju je uspjeh dodatno motivirao te da će još više \"gristi\" i vježbati. Posebno joj se sviđa to što su nakon dugo godina ponovo dopustili da se može natjecati radeći na lutkama, a ne samo na živim modelima, jer rad na lutkama daje veće mogućnosti i na njima se može puno više vježbati. 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije