NAKON ODLASKA MEŠTROVIĆA

U bolnici zaposlen već 18 godina: Imenovan novi ravnatelj splitskog KBC-a

Split: Ministar Kujundži? i lije?nici KBC Split o zdravstvenom stanju otrovanih Talijana
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
1/3
16.09.2024.
u 13:07

Od 2016. godine obnašao je dužnost predstojnika Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Split, a od 2019. do 2023. bio je zamjenik ravnatelja KBC-a Split

Upravno vijeće KBC Split danas je za ravnatelja splitskog KBC-a  na četverogodišnji mandat imenovalo  prof. Krešimira Dolića, priopćili su iz KBC-a. Prof. Dolić liječnik je specijalist radiologije i subspecijalist neuroradiologije koji je u KBC-u Split zaposlen od 2006. godine. Od 2016. godine obnašao je dužnost predstojnika Kliničkog zavoda za dijagnostičku i intervencijsku radiologiju KBC-a Split, a od 2019. do 2023. bio je zamjenik ravnatelja KBC-a Split. 

Inače, Julije Meštrović, bivši ravnatelj KBC-a Split, početkom srpnja otišao je s pozicije, dvije godine prije isteka mandata. Iako sam nije objasnio točne razloge, doznaje se službeno kako je njegov odlazak rezultat višemjesečnog pritiska Upravnog vijeća KBC-a koje je postavio ministar zdravstva Vili Beroš. 

– Od ravnatelja KBC-a Split zahtijevao sam, kao i od svih drugih ravnatelja KBC-a u Hrvatskoj kao nositelja javnog zdravstvenog sustava, funkcionalnost bolnice, optimalno korištenje svih resursa na korist i dobrobit hrvatskih pacijenata. Ni više ni manje nego prema svima jednako. Žao mi je ako je to shvaćeno kao pritisak, ali odgovornost za funkcioniranje za javno zdravstvo je na svima nama, na svakome na njegovoj razini odgovornosti - objasnio je Beroš.

POVEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije