Indija

U dva tjedna umrlo više od 50 novorođenčadi

mama i beba
Foto: Ilustracija: Boris Ščitar/Večernji list/Pixsell
01.09.2015.
u 08:06

Većina djece preminula je zbog nedostatka kisika pri rođenju te novorođenačke sepse

Više od 50 novorođenčadi umrlo je u protekla dva tjedna u Indiji. Smrti su se dogodile u državnoj bolnici Sishu Bhawan na istočnoj obali Indije, a prvo dijete umrlo je 21. kolovoza. Od tada je umrlo još 52 djece.

Bolnica Sishu Bhawan specijalizirana je za bolesti novorođenčadi, no prenatrpana je. U bolnici ima ukupno 416 kreveta, no dnevno primi najmanje 450 malih pacijenata od kojih najmanje 50 treba intenzivnu njegu.

Većina djece preminula je zbog nedostatka kisika pri rođenju te novorođenačke sepse.

Ovi slučajevi ponovno su doveli u pitanje problem smrti novorođenčadi u Indiji. Ondje, naime, godišnje pri porodu umre 50.000 majki i čak 1,3 milijuna novorođenčadi.

>> Otrovno piće u Indiji ubilo najmanje 99 osoba

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije