U ime obitelji:

'Novac za provladine udruge uložite u mjere ekonomske potpore obiteljima'

U ime obitelji
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/9
14.10.2015.
u 16:07

Planinić: Ako želite raditi, društveno se angažirati, volontirajte!

Za izvlačenje Hrvatske iz krize potrebni su rezovi, zaključili su kandidati na listama stranke U ime obitelji – projekt Domovina na današnjoj konferenciji za medije, priopćili su iz te stranke. Također su rekli da će se zalagati da se "oko milijardu kuna kojima vlast financira provladine udruge ulože u mjere ekonomske potpore obiteljima".

Odvjetnik Krešimir Planinić rekao je da se prošle godine iznos proračunskog novca koji se izdvaja za udruge bliske vlasti povećao za još 100 milijuna kuna.

– Mi tražimo da se taj novac uloži u poticajnu mjeru o kojoj se priča već desetljećima – osiguravanje statusa majke odgajateljice za žene sa 4 i više djece. Ta bi mjera osigurala prosječnu plaću majkama u oko 6,5 tisuća obitelji. Godišnja sredstva koja su za to potrebna iznose samo ¼ sredstva – 280 milijuna kuna – koja se po stranačkom ključu dodjeljuju udrugama – rekao je Planinić.

– Ako želite raditi, društveno se angažirati, volontirajte. Ne mogu nas učiti toleranciji oni koji su netolerantni, a još pritom iz džepa poreznih obveznika, odnosno građana – smatra Planinić.

Željka Markić rekla je kako ''U ime obitelji'' dosadašnje uspjehe duguje isključivo volonterima koji su se aktivno uključili i na kandidacijske liste ''U ime obitelji – projekt Domovina''. Rekla je da je u prošloj godini oko 36 lijevo-liberalnih udruga povezanih s Platformom 112 iz javnih izvora, dakle od novca poreznih obveznika, dobilo više od 18 milijuna kuna.

– Posljednjih 15 godina te udruge financirao je HDZ, kako ga ne bi napadale, i SDP, kako bi im pomagali u nametanju ideologije. Mi želimo da se naš novac ne koristi za kupovanje političkih saveznika već da se uloži u ekonomske mjere koje će mladim obiteljima pomoći u kupnji prve nekretnine i osigurati punu plaću tijekom 12 mjeseci porodiljnog dopusta – rekla je Markić. Također je rekla da ''U ime obitelji - projekt Domovina'' izlazi na izbore u svim izbornim jedinicama s ljudima koji su svojim djelovanjem dokazali da ulaze u politiku jer žele davati, a ne uzimati.

>> 'Nema šanse za eventualnu postizbornu koaliciju sa SDP-om i HNS-om'

>> Za koga će glasati osobe iz javnog života

Komentara 37

Avatar Cinco
Cinco
17:09 14.10.2015.

UiO je u pravu. Oni ne žele novac od države jer se financiraju donacijama, nego da se uskrati lažnim fiktivnim udrugama koje sisaju državni proračun i služe za propagandu i vrijeđanje svih koji nisu na ultra lijevoj poziciji. Razne transrodne skupine, lažne antife i sl.

BA
barkod
18:30 14.10.2015.

Konačno jedan pravi prijedlog za rješenje svih tih udruga pogotovu političkih koji su paraziti ovog društva.

Avatar tnin
tnin
19:53 14.10.2015.

Gđa Markić je tu još najpoštenija. No doista bi sve udruge, skupine, tiskovine, manjince pa i stranke trebalo prestati financirati iz državnog proračuna. Svatko bi se trebao financirati iz vlastitih izvora i donacija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije