UPUTILI PRITUŽBU

U ime obitelji: Životno partnerstvo nije gej brak

lezbijke
Foto: Bethany Clarke/News Syndication/PIXSELL
22.08.2014.
u 17:10

Udruga od Vijeća traži da kao opomenu pošalje zajedničko priopćenje svim medijima

Udruga U ime obitelji uputila je Vijeću za elektroničke medije pritužbu vezanu za članke objavljivane zadnjih dana u raznim medijima u kojima se koristi termin "gej brak" za institut "životnog partnerstva".

"U svojoj pritužbi Udruga naglašava kako se neprestanim izjednačavanjem 'životnog partnerstva' s brakom, iako su vladajući tvrdili kako se radi o dva različita instituta, u medijima uporno nameće percepcija braka suprotna onoj za koju su se građani RH većinski izjasnili na referendumu kada je u Ustav RH (čl. 62., st. 2.) unesena odredba prema kojoj je brak 'životna zajednica žene i muškarca'", priopćili su danas iz udruge U ime obitelji.

Udruga od Vijeća traži da, u skladu sa svojim ovlastima, uputi zajedničko priopćenje svim medijima kojim će ih opomenuti da "ne objavljuju netočne senzacionalističke članke kojima iznose neprovjerene i netočne informacije čime dovode građane Republike Hrvatske u zabludu i štete ustavnopravnom poretku RH".

>> 'Jedino što želim jest da se dečko i ja vjenčamo i da šokovi prestanu'

>> Na HTV-u zabranjena neugodna pitanja gay aktivistima

Komentara 60

Avatar MK
MK
18:09 22.08.2014.

...to ja vec govorim dugo da je Arsen Bauk sa svojim prijedlogom "zakona o zivotnom partnerstvu" u stvari napravio "brak za istospolne parove", samo se ne zove "brak". ..."zakon o zivotnom partnerstvu" cim govori o "obitelji" u sebi nosi elemente koji ga cine brakom i zato je protu-ustavan. ...Medu ostalim se to i lako moze izcitati iz cinjenice, da su hetero-parovi izkljuceni (da nebi rekao diskriminirani!) iz mogucnosti sklopiti "zivotno partnerstvo" ako ne zele sklopiti "brak" jer na primjer ne planiraju "obitelj" ali zeli regulirati svoje "partnerstvo"! ...Taj zakon jos ce imati svoj epilog pred ustavnim sudom vec vidim. Definitivno treba "zakon o zivotnom partnerstvu", ali to nesmije nit BITI - a ne samo da se nesmije zvati, BRAK.

TO
tomacat
20:24 22.08.2014.

Ako su Homosexualci ponosni na ono što jesu,zašto žele nametnuti nama da se sramimo što to nismo??? Zašto nesretna manjina terorizira fašistićkim metodama večinu,što je sasvim suprotno demokraciji? Jel ta agresija doista dolazi od njih ili nekog tko njih nana nas huška? Netko tko širi time govor mržnje i sije klice budućeg nasilja na štetu Homosexsualaca,jer im je lažni prijatelj i stvarni neprijatelj koji im želi najveće zlo!? CT!

SA
samoborka
19:14 22.08.2014.

Svi vi koji podrzavate slobode I toleranciju, molim vas da jasno definirate sto to za vas, dakle -Vas osobno, ne ono sto su vas naucili mediji, znace ta dva pojma! Dokle seze taj vas pojam tolerancije? Gdje su granice, ima li ih uopce? Ako postavite igdje granice, niste li i vi onda netolerantni? Jer svaka granica znaci diskriminaciju nekoga. Sto je to sloboda? Da li ta sloboda znaci da svatko moze raditi sto I kako hoce bez obzira koliko je to dobro za interese cjelokupnog drustva? Ili je pravo pojedinca iznad dobrobiti drustva po vrijednosti? Ako podrzavate istospolne brakove radi jednakih ljudskih prava, podrzavate li i bigamiju I poligamiju? Biste li podrzali pravo muskarca na imanje nekoliko supruga (nemojte olako odgovarati, prvo dobro razmislite o tome u kakvu bi se poziciju dovele te zene u takvim zajednicama), biste li podrzali pravo biseksualaca na njegov brak sa jednom zenom I jednim muskarcem? Jer biseksualci vole oba spola...zato, da li ih je u redu sputavati I diskriminirati u njihovim prohtjevima? Da li biste pristali na legalizaciju pedofilije? Jer, da li je u redu diskrimimirati ljude koji vole maloljetnike? Zasto ne dozvoliti muskarcu vjencanje s 13god djetetom ako se dokaze da je dijete svojevoljno pristalo na odnose s njim I da je sposobno rasudjivati? Evo..postavila sam vam pitanja, molim vas za vase argumentirane odgovore.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije