Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

U Italiji uhićeno 88 mafijaša i zaplijenjeno 80 milijuna eura

04.11.2008.
u 10:23

RIM – Talijanska policija uhitila je u utorak 88 osoba osumnjičenih za mafijaško udruživanje i krivična djela te im zaplijenila imovinu u ukupnoj vrijednosti od 80 milijuna eura. Naloge za uhićenje potpisao je istražni sudac u Napulju na zahtjev protumafijaške direkcije.

Osobe su uhićene u Napulju i okolici i pripadaju klanu Gionta. Taj klan Camorre, kako se naziva napuljska mafija, bio je sedamdesetih godina posebno aktivan u mjestu Torre Annunziata pokraj Napulja,.

Uhićene optužba tereti za udruživanje radi provedbe krivičnog djela kamorističkog obilježja, ubojstva, iznuđivanja i krijumčarenja droge. Operaciju je provela policija iz Napulja, uz suradnju one u Milanu, Cataniji i Pistoiji.

Šef klana Valentino Gionta nalazi se u zatvoru osuđen, uz ostalo, i za ubojstvo Giancarla Sianija, novinara napuljskog lista “Il Matino”, ubijenog u rujnu 1985., a sada je u operaciji provedenoj u utorak policija uhitila i suprugu mafijaškog kuma.

Policija je zaplijenila nekretnine i pokretnine, dionice poduzeća i bankarske račune uhićenih u vrijednosti od 80 milijuna eura.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije