OKONČANA DRAMA

FOTO Pogledajte opsadno stanje na Rebru: Policija privela muškarca koji je naoružan upao u bolnicu

Zagreb: Priveden muškarac koji je naoružan ušao na Rebro
Foto: Neva Zganec/PIXSELL
1/13
03.09.2024.
u 14:47

Odmah po zaprimanju dojave policijski i interventni službenici stigli su na mjesto događaja. U tijeku je policijsko postupanje, kažu nam u PUZ-u

  • U utorak ujutro oko 10 sati zagrebačka policija zaprimila je poziv za intervenciju u KBC-u Rebro
  • Nepoznati muškarac u zelenoj zgradi bolnice prijetio je pištoljem, ne zna se je li oružje pravo
  • Oko 11:45 sati policija je privela muškarca. Slijedi istraga događaja

Tijek događaja:

14:47 -  KBC Zagreb kratko se oglasio u povodu današnjeg opsadnog stanja koje je izazvao muškarac s pištoljem na psihijatrijskoj klinici. "Vezano uz učestale upite o današnjem događaju u KBC-u Zagreb, možemo potvrditi da je jutros došlo do incidenta o kojem je odmah obaviještena nadležna policijska postaja te su u tijeku policijski izvidi. Stoga predlažemo da se za daljnje informacije obratite MUP-u.

Također možemo potvrditi da u incidentu nije bilo ozlijeđenih osoba, te da ustanova normalno funkcionira", stoji u priopćenju s Rebra. 


13:30 -  Policija se oglasila prvim informacijama o incidentu koji je danas zabrinuo Zagrepčane. Naime, u jutarnjim satima u utorak stariji muškarac ušao je u Klinički bolnički centar Zagreb i počeo prijetiti zaposlenicima, zbog čega je u 10:05 sati pozvana policija.

Zagrebačka policija dolaskom na mjesto događaja uspostavila je komunikaciju s muškarcem, koji je u 11.40 sati stavljen pod nadzor bez uporabe sredstava prisile. Ujedno je potvrđeno da je kod sebe imao startni pištolj, odnosno da se ne radi o pravom pištolju. U tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile sve okolnosti događaja, dodaju iz zagrebačke policije. 


12:26 – Prema fotografijama s mjesta događaja, čini se da je muškarac mirno priveden. Može se vidjeti kako hoda okružen interventnim policajcima, ne izgleda kao da ima lisice. Kreće se na štakama, a jedan od policijskih službenika ga pridržava.

03.09.2024. Zagreb - U prostorije bolnice na zagreba?kom Rebru ušao je muškarac s oružjem. Photo: Neva Zganec/PIXSELL
Foto: Neva Zganec/PIXSELL


12:14 – Za vrijeme te situacije ja sam bio na katu zelene zgrade na kardiologiji, dok se to sve događalo dolje oko glavnog ulaza zelene zgrade. Kod nas gore na katu sve je bilo normalno i pregledi su išli normalnim tijekom. Tako sam i ja odmah potom bio pozvan u ambulantu k doktorici. Doktorica je isto bila iznenađena, nije imala pojma što se događa dok je muž nije nazvao da se zaključa i da ne izlazi iz ambulante. Nitko je od šefova nije nazvao i nije bilo nikakvih uputa, ni od njih ni od policije. Svi normalno rade, ergometrija i sve ambulante normalne rade. Ja sam sve završio i sada idem kući, auti i ljudi normalno prolaze po cesti ispred zgrade – kazao nam je Milan koji je za vrijeme oružanog napada bio na pregledu u KBC-u Rebro. Istaknuo je da liječnica nije zaključala ordinaciju i da je cijelo vrijeme normalno radila.


11:48 – Muškarac koji je prijetio u bolnici pod policijskim je nadzorom, policija ga je izvela iz kruga bolnice, doznaju 24sata. Na adresu redakcije stigla je snimka koja prikazuje napadača na ulasku u bolnicu.


11:33 – Bili smo po sobama. Doktorica je došla, zaključala nas i rekla je da su im javili da je čovjek s pištoljem u bolnici. Prvo smo čekali, onda smo kroz prozore izašli. Jedno 20-ak nas je iskakalo kroz prozore – kazala je za 24sata žena koja se zatekla u bolnici u trenutku incidenta. 


11:25 – Na psihijatrijskom odjelu u zelenoj zgradi KBC-a Zagreb trenutačno interventna policija pregovara s muškarcem koji je onamo upao s pištoljem. Prostor je ispražnjen od ljudi, nitko nije ugrožen, policija pregovara. Ne znamo je li pištolj pravi ili nije – potvrdio nam je dr. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja KBC-a. 


11:15 – Odmah po zaprimanju dojave oko 10 sati ujutro policijski i interventni službenici stigli su na mjesto događaja gdje je u tijeku policijsko postupanje. Iz PU zagrebačke poručuju da je situacija pod kontrolom i da nema opasnosti za građane, a više će informacija biti dostupno kada službenici na terenu utvrde što se točno dogodilo.


11:06 – U utorak u jutarnjim satima policija je zaprimila dojavu o prijetnji u zagrebačkom KBC-u Rebro, potvrđeno nam je iz ureda policije. Kako neslužbeno doznaje Jutarnji list, muškarac je u prostorije bolnice ušao s pištoljem.

VIDEO 17 godina od Kornatske tragedije

Ključne riječi

Komentara 13

MA
majeltomoguce
12:04 03.09.2024.

Ok ne znam pozadinu, ali znam kako se sustav raspada - na žalost po bolnicama sam tu i tamo pa vidim da je to sve jedan bijeli štrajk koji radi ogromne liste čekanja i usmjerava ljude privatnicima ... Dakle svim liječnicima povečanje plaće od 70-120%, sestrama od 50-70% i zabrana rada u privatnoj praksi i bolnici - biroj što ćeš, oboje ne može više! Nakon toga u roku od pola godine 80% liječnika će se vratiti u RH, mnogi privatnici je zatvoriti poliklinike i imat ćemo rad u 3 smjene u bolnicama, a liste čekanja će nestati za pola godine za večinu pretraga! Dopunsko poskupiti za 20%, naplačivati hitan prijem ako se ispostavi da nije hitan i povečati stopu doprinosa za zdravstveno iz plaće sa 16.5% na 18-22%. Eto to je reforma, ali treba imati političke volje i treba biti izvan raznoraznih dogovora ispod stola u kojima se tolelira sve i svašta danas!

Avatar Aurel
Aurel
13:03 03.09.2024.

"policija je zaprimila poziv za intervenciju u KBC-u Rebro" - info za novinara - u zagrebu NE POSTOJI ustanova tog naziva. to je u stvarnosti kbc ZAGREB

VO
volimnju
20:10 03.09.2024.

nije bio naoružan. nemojte bezveze dramatizirati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije