Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZ DOMOVINSKOG RATA

U kući imao cijeli arsenal: Muškarac policiji dragovoljno predao strojnice, automatsku pušku, bombe...

Zadar: Policijski djelatnici PU zadarske zaplijenili 232 grama kokaina, strojnicu Uzi i pištolj CZ
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/2
04.07.2024.
u 14:03

Policijski službenici protueksplozijske zaštite postupali su u još 16 dojava o dragovoljnoj predaji te 16 dojava o pronalasku oružja i minsko-eksplozivnih sredstava prilikom obavljanja poljoprivrednih i građevinskih radova odnosno čišćenja pomoćnih prostorija

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili u kako je 3. srpnja građanin, koji je želio ostati anoniman, policijskim službenicima dragovoljno predao dvije strojnice s tri pripadajuća nabojnika i dva prigušivača, jednu automatsku pušku s dva pripadajuća nabojnika, šest ručnih bombi te 360 komada streljiva različitog kalibra.

- Uz navedenu dragovoljnu predaju, od posljednjeg izvješća PU vukovarsko-srijemske o dragovoljnim predajama i pronalascima oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava od 10. svibnja do 3. srpnja, policijski službenici protueksplozijske zaštite postupali su u još 16 dojava o dragovoljnoj predaji te 16 dojava o pronalasku oružja i minsko-eksplozivnih sredstava prilikom obavljanja poljoprivrednih i građevinskih radova odnosno čišćenja pomoćnih prostorija - navode iz PU.

Dodaju kako su građani policijskim službenicima dragovoljno predali automatsku pušku s dva pripadajuća nabojnika, dvije lovačke puške, tri pištolja i dva nabojnika za pištolj, devet ručnih bombi, jednu minu za ručni bacač, jednu tromblonsku minu, 400 grama eksploziva, 10 metara sporogorećeg štapina, 10 detonatorskih kapisli  i 783 komada streljiva različitog kalibra.

Također, s mjesta pronalazaka oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava u Donjem Novom Selu, Vukovaru-2, Privlaci, Mirkovcima, Negoslavcima, Vinkovcima-4, Slakovcima, Bošnjacima, Borovu, Lipovači, Boboti i Županji, policijski službenici su izuzeli ukupno jednu automatsku pušku s četiri pripadajuća nabojnika, jedan ručni bacač raketa, 13 ručnih bombi, dvije protupješačke mine, jednu tromblonsku minu i 369 komada streljiva. Predano i pronađeno oružje, streljivo i minsko-eksplozivna sredstva pohranjeni su u skladište Policijske uprave do uništenja.

POVEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije