SOLIDARNOST

U kultnoj splitskoj crkvi održat će se misa za uhićene torcidaše: Evo tko predvodi molitvu

Foto: PIXSELL
1/4
25.05.2022.
u 13:38

Brojni okupljeni tako će u dan finala Kupa, koji Hajduk i Rijeka igraju od 19 sati na Poljudu, ući s molitvom

U crkvi svetog Dominika u Splitu u četvrtak će se u 11 sati održati misa za navijače Hajduka koji su privedeni nakon utakmice u Maksimiru. 

Motiv organizacije mise jest navodna teza da se u istražnom zatvoru trenutačno nalaze deseci navijača koji nemaju veze s napadom već su se igrom slučaja nalazili u koloni prema Splitu. Policija ih je, kažu svjedoci, uhitila u neselektivnom provođenju sile i hapšenju apsolutno svakoga tko se te večeri našao na autocesti A1 kod odmorišta Desinec te je nosio navijačka obilježja. 

Misu će u jednoj od najautentičnijih i najpoznatijih splitskih crkava predvoditi fra Jozo Ćirko. Brojni okupljeni će tako u dan finala Kupa, koji Hajduk i Rijeka igraju od 19 sati na Poljudu, ući s molitvom.

Podsjećamo, nakon što GNK Dinamo predvođen Krešimirom Antolićem nije dopustio Torcidi unos transparenata i bubnjeva na maksimirsku južnu tribinu uoči subotnjeg derbija zadnjeg kola HNL-a između Dinama i Hajduka – više je stotina pripadnika Torcide na odmorištu Desinec, u smjeru Splita, krenulo u napad na samo 16 policajaca. Kako je policija istaknula na izvanrednoj konferenciji za medije, napadači su, između ostalog, koristili i baklje u neposrednoj blizini benzinske crpke.

Napad je bio agresivan, napadači su na policajce nasrnuli čim su stigli – palicama, bocama, kamenjem, lancima, a kada se nisu smirili na naredbe, policajci su ispucali hice.

Prema iznesenim informacijama, ukupno su četiri policijska službenika upotrijebila vatreno oružje. Trojica od njih bila su među napadnutim službenicima, a četvrti se pješice probijao kako bi im pomogao. Dvojica su pucala isključivo u zrak, četiri i osam hitaca. Treći je pucao osam hitaca u zrak pa 11 u betonsku površinu. Četvrti službenik ispalio je dva streljiva u zrak. U sukobu je ozlijeđeno ukupno 35 osoba, od kojih je 20 policijskih službenika. Prema trenutačnom stanju, jedan policijski službenik teže je ozlijeđen. Četvorica navijača su propucana. Privedena su 43 navijača – jedna osoba je maloljetnik, 11 su mlađi punoljetnici, a ostali su punoljetnici.

 

 

Komentara 62

DA
damascus
13:47 25.05.2022.

Zar je moguće da ima svećenka koji će voditi misu za kriminalce, nasilnike i mrzitelje RH a to samo zato što su iz Splita. Pa nisu im duše na vječnom počivalištu, tek su u zatvoru gdjer im je i mjestoo i gdje će nadam se provesti narednih nekoliko godina. Da se več sada mole za njih je ludo, Ili mole da ih se oslobodi jer su "naši" neovisno od krimena koji su počinili. Konačno katolička crkva to ne bi smjela raditi, jeer ona nije niti hajdukova crkva niti hajdučka crkcva a tako se sada čini. , .

LE
LenardHr
13:58 25.05.2022.

Idem u crkvu ali ovo je najveca idiotarija koju sam do sada od crkve dozivio.

TM
trade_mark
13:58 25.05.2022.

znači, u crkvi će moliti za huligane koji su blokirali autoput i napali policajce? taman kad pomisliš kako je šamaranje časnih sestara i gušenje žena usred bila dana dno, evo crkva dokazuje da može potonuti još i dublje. bravo, aleluja i amen!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije