ČETVRTA ŽRTVA NEVREMENA

U Ljubljani pronađeno tijelo muškarca, vjeruje se da je stradao zbog poplava

Poplave u Sloveniji
Foto: Žurnal24
1/35
Autori: Vecernji.hr, Hina
05.08.2023.
u 18:35

Slovenski premijer Robert Golob danas je rekao da je nevrijeme koje je dan ranije pogodilo zemlju, najgora prirodna katastrofa u povijesti Slovenije, zahvatilo dvije trećine države te da će šteta vjerojatno premašiti 500 milijuna eura

Na obali Save, na području Tomačeva u Ljubljani, pronađeno je tijelo muškarca. Prema prvim informacijama, vjeruje se kako je njegova smrt nastupila kao posljedica poplave. Policija je izvijestila da je njegovo tijelo pronađeno nekoliko stotina metara od kuće na obali rijeke. Okolnosti se još uvijek utvrđuju, piše Žurnal24.

Prema ranijim informacijama, nevrijeme i rekordne oborine koje su u petak pogodile Sloveniju odnijele su još tri života. Slovenski državljanin smrtno je stradao na području Kamnika, a dvoje nizozemskih državljana stradalo je u planinama na području Kranja. Poplavljena su naselja, nastala su klizišta, prometnice su zatvorene te je došlo do goleme štete infrastrukture.

VIDEO Helikopteri evakuiraju ljude iz Slovenije koji su zapeli u poplavama

Slovenski premijer Robert Golob danas je rekao da je nevrijeme koje je dan ranije pogodilo zemlju, najgora prirodna katastrofa u povijesti Slovenije, zahvatilo dvije trećine države te da će šteta vjerojatno premašiti 500 milijuna eura, prenosi STA. 

Napori da se život vrati u normalu bit će veliki, rekao je Golob nakon sastanka Vijeća za nacionalnu sigurnost. Većinom su oštećena cestovna i energetska infrastruktura i stambene zgrade, piše slovenska agencija. Črna na Koroškem, mjesto na sjeveru zemlje, i dalje je odsječena od svijeta te joj ponestaje pitke vode i hrane, zbog čega će ključne potrepštine biti poslane zračnim putem. 

VEZANI ČLANCI:

Slovenski premijer rekao je kako proglašenje izvanrednog stanja zasad nije potrebno jer, tvrdi, Slovenija ima jedan od boljih sustava zaštite u Europi, a funkcionira i sustav civilne zaštite. Dodao je kako je Sloveniji ponuđena i pomoć međunarodne zajednice, na čemu je zahvalio. 

Kazao je kako su na sastanku vijeća političari svih opcija bili ujedinjeni u želji za pomoć građanima. "Želim da to političko jedinstvo potraje što je duže moguće”, rekao je. 

GALERIJA Dramatične fotografije iz Slovenije: Srušeni mostovi, poplavljene ceste, nema pitke vode ni signala za mobitel

Poplave u Sloveniji
1/35

Iako se količina padalina u Sloveniji polako smanjuje, brojne ceste i dalje su zatvorene. Iz slovenskog prometno-informativnog centra upozorili su da se situacija neprestano mijenja i voda poplavljuje nova područja. 

Počele su se smirivati i hidrološke prilike s izuzetkom donjeg toka rijeke Save, a najveći se problemi očekuju na ušću Krke i Save. Grmljavinsko nevrijeme predviđa se u nedjelju popodne, no ne i veće dodatne količine kiše.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije