TRAŽI JE POLICIJA

U Njemačkoj nestala djevojčica. Sumnja se da su je oteli biološki roditelji, članovi zloglasne sekte

Foto: DPA/PIXSELL/Njemačka policija
1/2
18.10.2021.
u 12:40

Biološki roditelji pripadaju sekti ''Dvanaest plemena'', koja je izazvala zgražanje kad su procurile snimke na kojima se vidi kako članovi muče djecu udarajući ih s štapom

Njemačka policija od subote traži 11-godišnju Shalomah Hennigfeld koja je nestala u poslijepodnevnim satima u Holzheimu kad je otišla trčati i nije se vratila kući. Glavni policijski inspektor Markus Trieb rekao je kako djevojčicu traži velik broj policajaca te kako ne isključuju kazneno djelo ni nesreću.

– Djevojčica već oko osam godina živi u udomiteljskoj obitelji, a kad je tamo stigla, imala je samo dvije i pol godine. U nedjelju je policija tražila djevojku helikopterima, termovizijskim kamerama i psima tragačima. No trag im se izgubio na zemljanom putu pa je potraga privremeno prekinuta u ranim poslijepodnevnim satima. Policija odlučuje  o novom načinu potrage – rekao je Trieb, piše Fenix-magazin. 

Udomitelj djevojčice rekao je za njemačke medije kako sumnja da su Shalomahini biološki roditelji oteli djevojčicu, a Bild piše kako biološki roditelji djevojčice pripadaju sekti “Dvanaest plemena”.

Podsjećamo, riječ je o sekti koja je izazvala skandal 2013. godine kada su u javnost dospjele videosnimke na kojima se vidi kako članovi muče svoju djecu udarajući ih štapom. Tad je intervenirao i Ured za socijalnu skrb mladih te su dali djecu u udomiteljske udruge. 

Iz sekte koja je osnovana u SAD-u na svojoj internetskoj stranici napisali su kako za kažnjavanje djece koriste ''manji štap'', ali da se djeca ne tuku u bijesu niti su zlostavljana. U sekti vjeruju kako ''manjim štapom'' postižu disciplinu kod djece te vjeruju kako je disciplina potrebna da djeca ne bi postale loše osobe.

Viđen auto stranih registracija 

Udomitelj vjeruje da su djevojčicu njezini biološki roditelji mogli dočekati ili čak dogovoriti sastanak s njom. Inače, roditelji nestale djevojčice žive u Češkoj s mlađim djetetom i ostalim članovima sekte. Češka policija već je bila u njihovoj kući, međutim tamo nije pronađena 11-godišnjakinja.

– Mislim da se oni nisu tamo vratili – rekao je udomitelj za njemačke medije On, inače, dobro poznaje biološke roditelje jer su oni 11-godišnjakinju posjećivali svakih šest tjedana.

– Ona voli nas, ali i dalje voli svoje roditelje – objasnio je, prenosi Fenix-magazin. 

Udomitelj je rekao i kako su prije nekoliko dana svjedoci ispred škole koju pohađa djevojčica vidjeli strani automobil. Policija nije komentirala napise kako roditelji pripadaju sekti “Dvanaest plemena”.

VIDEO: Vozači Ubera u štrajku: ''Tražimo svoje novce koje nam duguju''

Komentara 1

Avatar utunelu
utunelu
13:02 18.10.2021.

antivakser sekte?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije