U BLIZINI BOLNICE

U Požegi otvorena nova zgrada Zavoda za hitnu medicinu: Prostire se na 1100 m2, ima i edukacijski centar

Foto: MIZ
1/6
03.06.2024.
u 17:26

Edukacijski centar nosi dodatnu vrijednost budući da omogućuje kontinuirano osposobljavanje i edukaciju djelatnika, napomenula je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. Maja Grba-Bujević

Novu zgradu Zavoda za hitnu medicinu u Požegi, vrijednu skoro dva milijuna eura otvorio je danas ministar Vili Beroš.  

- Značaj novoizgrađenog objekta je velik za zdravstveni sustav, a posebno za područje Slavonije i ovime nastavljamo unaprjeđivati kvalitetu i dostupnost zdravstvene skrbi za građane županije, ali i osiguravati kvalitetnije uvjete rada za djelatnike u zdravstvu - kazao je ministar  Beroš. 

Ukupan iznos investicije novoizgrađenog objekta Zavoda za hitnu medicinu Požeško – slavonske županije osiguran je iz izvora nacionalnih sredstava odlukom Vlade o minimalnim financijskim standardima za decentralizirane funkcije za zdravstvene ustanove te Zavoda za hitnu medicinu Požeško – slavonske županije i Ministarstva zdravstva. Glavna zgrada prostire se na ukupno 1.100 m2 u sklopu koje se nalazi i potpuno opremljen edukacijski centar.

- Edukacijski centar nosi dodatnu vrijednost budući da omogućuje kontinuirano osposobljavanje i edukaciju djelatnika - napomenula je ravnateljica Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu prim. Maja Grba-Bujević istaknuvši činjenicu da je nova zgrada smještena u neposrednoj blizini Opće županijske bolnice Požega i OHBP-a čime će se znatno podići razina funkcionalne integracije i suradnje između obje ustanove što je u skladu s pokrenutom reformom zdravstvenog sustava ove Vlade.

POVEZANI ČLANCI:

U razdoblju od 2016. godine do danas u zdravstveni sustav Požeško-slavonske županije, Vlada je uložila ukupno 22,8 milijuna eura u kapitalne investicije te u medicinsku opremu.

- Investicije u zdravstveni sustav i unaprjeđenje hitne medicinske službe potvrđuju da je zdravlje hrvatskih građana za ovu Vladu visoko na listi prioriteta. Uz svakodnevne intervencije cestovne hitne, dobra je prilika spomenuti da je izvršeno i ukupno 346 intervencija helikopterske hitne medicinske službe te brzih brodica pomorske hitne medicinske službe. Spašeni životi najveća su vrijednost -  zaključio je Beroš. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije