Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
susret obitelji

U Požeškoj biskupiji ima blizu 500 obitelji s petero i više djece

obitelj
Duško Mirković/PIXSELL
28.12.2010.
u 16:24

Svaka je obitelj ovom prigodom dobila i novčani dar kao što ga dobije i za krštenje petog i svakog idućeg djeteta

Prigodom božićnih blagdana u Požegi se danas održao sedmi susret obitelji s petero i više djece iz Požeške biskupije, za sada jedinstven u Hrvatskoj. U biskupiji ima blizu petsto takvih obitelji koje imaju oko 2700 djece. Susret je počeo misnim slavljem u požeškoj katedrali koje je predvodio biskup dr. Antun Škvorčević, a zatim se druženje uz prigodan domjenak nastavilo u sportskoj dvorani Grabrik.

– Promatrajući vas u svjetlu betlehemskih jaslica duboko se radujem što je u vama Bog pronašao vjerne suradnike te po vama na tako snažan način nastavlja u Hrvatskoj ostvarivati otajstvo života – poručio je biskup.

Dodao je da se u biskupiji na svim razinama nastoji promicati i poticati život te dostojanstvo obitelji s brojnom djecom jer je dijete dar Božji u kojem je započela Božja budućnost naše zemlje.

Susretu se svake godine raduje i obitelji Franje i Katarine Andrijević iz Golog Brda koja je prošle nedjelje krstila svoje deveto dijete.

– Ovakve susrete doživljavamo kao potporu našim obiteljima što nama malim ljudima puno znači. U ovoj državi samo Crkva podržava brojne obitelji, a za državu smo samo slovo na papiru. Priča se kako bi trebalo imati više djece, ali nitko nas od državnih institucija u tome ne podupire – kaže Franjo.

Svaka je obitelj ovom prigodom dobila i novčani dar kao što ga dobije i za krštenje petog i svakog idućeg djeteta. U ovoj godini biskup Škvorčević krstio je djecu u čak 31 takvoj obitelji kojih je, kaže, svake godine sve više. Posebno ga raduje što je ove godine više rođenih nego umrlih u biskupiji. 

Komentara 2

HR
hr76
17:19 28.12.2010.

U OVOM SLUČAJU VELIKA POHVALA CRKVI!!! Ajde da barem netko potiče natalitet u ovoj zemlji, kad to vladu ne zanima.

IV
ivopivo
21:45 29.12.2010.

neka nek se sano radaju to je dobro za pozegu, pa mora neko ici u shoping u te silne trgovine a bit ce i vise lemojzije

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije