vrdoljak u sisku:

'U pregovorima s MOL-om moramo jasno reći što želimo od naših rafinerija'

Ivan Vrdoljak
Goran Jakus/PIXSELL
12.11.2013.
u 14:57

Na molbu novinara da komentira uhićenje Nadana Vidoševića, ministar Vrdoljak je kratko rekao: "To je tema USKOKA-a i pravosuđa i tu nemam što komentirati".

Izgradnjom pet golemih spremnika ukupnog kapaciteta 400.000 prostornih metara, čime je u sisačkom terminalu kapacitet skladištenja nafte i naftnih derivata višestruko povećan, Janaf je učvrstio poziciju strateškog terminala za opskrbu naftom rafinerija u Hrvatskoj, te državama jugoistočne i srednje Europe. U spremnike s pripadajućom infrastrukturom uloženo je 414 milijuna kuna, a sve su radove izveli domaći konzorciji.

Nove je spremnike na simboličan način na korištenje predao ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak, koji je napomenuo kako će se dio kapaciteta koristiti i za pohranu 240.000 tona nafte i derivata državne rezerve. Kako je rekao, pri izgradnji je primijenjena najsuvremenija tehnologija upravljanja, zaštite okoliša i kontrolinga.

- Plan Vlade i Ministarstva je da Hrvatska postane energetsko čvorište ovog dijela Europe, što je dugoročni projekt, za koji moramo imati žile kucavice. To su u ovom slučaju Janaf i Plinacro, uz koje možemo postati energetski lideri, a uskoro i Ina - rekao je ministar Vrdoljak.

Predsjednik Uprave Janafa Dragan Kovačević, najavio je kako će u veljači u Omišlju i Žitnjaku biti otvoren jedan još veći spremnički kapacitet. Na taj će način, kako je dodao, Janaf postati najveća i najučinkovitija tvrtka te djelatnosti u regiji.

Ministar Vrdoljak je spomenuo kako će sredinom sljedeće godine početi i rad trećeg bloka Termoelektrane Sisak, čime će Sisak, zahvaljujući svom položaju postati važno energetsko čvorište.
Govoreći u sudbini Rafinerije nafte Sisak, odnosno pregovoru Vlade s MOL-om, konstatirao je kako je izgubljeno deset godina, jer toliko dugo u rafineriju nije ništa investirano.

- U pregovorima s MOL-om, ili novim partnerima, moramo jasno reći što želimo od naših rafinerija. Vlada će ustrajati da ne smije pasti industrijska proizvodnja i da se pronađe model koji najviše zapošljava. O tome ćemo razgovarati nakon dogovora o korporativnom upravljanju. Na žalost, danas situacija nije takva da možemo kupiti udjele u Ini, ali pustimo još da prođe neko vrijeme, jer se radi o strateškoj odluci, rekao je Vrdoljak.

Na molbu novinara da komentira uhićenje Nadana Vidoševića, ministar Vrdoljak je kratko rekao: "To je tema USKOKA-a i pravosuđa i tu nemam što komentirati".

>> Nadan Vidošević uhićen, pretražuju mu stan!

Komentara 2

DA
DankeD
16:19 12.11.2013.

Rusi ne dolaze u obzir jer koriste ćirilicu. Azerbajdžanci su pravi za ovaj posao. Oni imaju "dobru tradiciju" u poslovanju.

SV
sven222
22:23 13.11.2013.

Ministar Vrdoljak je spomenuo kako će sredinom sljedeće godine početi i rad trećeg bloka Termoelektrane Sisak, čime će Sisak, zahvaljujući svom položaju postati važno energetsko čvorište. _______________________________________________________________________________________________________a što građani Siska od toga dobivaju????!!! ništa osim novog zagađenja....zaposlenja ništa jer je sve automatika

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije