VREMENSKA PROGNOZA

U prvom tjednu jeseni opet promjena vremena, jedna stvar će ipak mnoge razveseliti

Zagreb: Kiša i dalje neprekidno pada
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
23.09.2022.
u 08:38

Sljedećih dana u unutrašnjosti toplije, ali još u subotu ujutro razmjerno svježe, uz čestu maglu, pri tlu mjestimice i slab mraz. Zapuhat će većinom umjeren jugozapadni i južni vjetar, u Dalmaciji i jako jugo. Uz sve mnogobrojnije oblake kiša će biti sve češća - u subotu uglavnom u gorju i unutrašnjosti Istre, zatim posvuda, ponegdje i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom, prognozira Zoran Vakula

Kratko smo uživali u suhom i sunčanom vremenu. Još danas će biti stabilno, sunčano i vedro, a već sutra očekuje nas oblačno vrijeme i kiša. 

Najkišovitije će biti na Jadranu i područjima uz njega, uz česte i obilne pljuskove s grmljavinom, a probleme će stvarati i većinom jako jugo, u ponedjeljak i utorak moguće prolazno i oštro, ponegdje i lebić, najavljuje HRT-ov meteorolog Zoran Vakula

- Sljedećih dana u unutrašnjosti toplije, ali još u subotu ujutro razmjerno svježe, uz čestu maglu, pri tlu mjestimice i slab mraz. Zapuhat će većinom umjeren jugozapadni i južni vjetar, u Dalmaciji i jako jugo. Uz sve mnogobrojnije oblake kiša će biti sve češća - u subotu uglavnom u gorju i unutrašnjosti Istre, zatim posvuda, ponegdje i u obliku izraženijih pljuskova s grmljavinom. I na Jadranu od nedjelje često obilni pljuskovi s grmljavinom, nevere, ponegdje vjerojatno i pijavice, te većinom jako jugo, gdjekad i olujno, koje će jačati tijekom još većinom suhe i barem djelomice sunčane subote, kada će malo kiše pasti na već oblačnijem sjevernom Jadranu - piše u svojoj prognozi za HRT Vakula. 

Prema sedmodnevnoj prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, jutra će od nedjelje ipak biti toplija, ali će vrijeme biti puno nestabilnije. Očekuju se kiše s grmljavinom. Ipak, jutarnje temperature bi u većini zemlje trebale biti iznad 12 stupnjeva Celzijevih za razliku od ovoga tjedna kada su bile i pet stupnjeva niže. Veći dio tjedna vrijeme će biti nestabilno te će se izmjenjivati sunčana i kišovita razdoblja. 

VIDEO Nevrijeme u Zagrebu

Ključne riječi

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
08:58 23.09.2022.

Hladno za ovo doba godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije