nema ni stolaca

Josipović otvorio polikliniku u kojoj nema ničega osim zidova

Slavonski Brod,bolnica,Ivo Josipović
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/8
13.12.2014.
u 18:41

Bolničku polikliniku otvorio je predsjednik Hrvatske Ivo Josipović

Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske, ali i kandidat na predstojećim izborima na kojima traži novi petogodišnji mandat, otvorio je danas u Slavonskom Brodu novu polikliniku Opće bolnice dr. Andrija Štampar.

– Ovo je važan dan za grad Slavonski Brod, za županiju, ali i za cijelu Hrvatsku. Slavonskobrodska bolnica jedna je od boljih u Hrvatskoj, ali sva stručnost i sve znanje liječnika ne može doći do izražaja ne postoji li primjerena infrastruktura. Zato je ovo veliki korak, ustvrdio je pri otvaranju poliklinike predsjednik Josipović. I sve bi to bilo točno da impozantna zgrada koja se prostire na 5700 četvornih metara i u čiju je gradnju uloženo 43 milijuna kuna nije – potpuno prazna. Naime, u cijeloj poliklinici, koja je sada i službeno otvorena, nema nijednog stolca, stola, toplomjera ili stetoskopa, a kamoli nekog složenijeg uređaja. Sve su prostorije potpuno prazne, uvjeta za rad te zdravstvene ustanove nema. I očito neće biti još mjesecima.

Josipović je istaknuo kako je na otvorenje došao u svojstvu predsjednika, a ne predsjedničkog kandidata.

Sukladno strukturnim i organizacijskim promjenama u zdravstvenom sustavu, u Poliklinici će se, umjesto stacionarnog liječenja, više koristiti usluge specijalističko-konzilijarne zdravstvene zaštite, polikliničke dijagnostike i dnevnih bolnica.

- Našim ćemo korisnicima sada moći pružiti više usluga za isti novac, a liste čekanja će se skratiti - rekao je sanacijski upravitelj brodske bolnice Tihomir Biščević. Poliklinika neće odmah početi s radom, jer predstoji opremanje i uređenje prostora te aktivnosti vezane uz dodatnu prilagodbu informatičkih sustava, što je vrlo velika i značajna investicija.

- Plan podrazumijeva nabavu medicinske, nemedicinske, informatičke i telekomunikacijske opreme, a kao izvor sredstava koristit ćemo strukturne fondove EU – istaknuo je Biščević.

>>Slavonski Brod dobio prvu Bolničku polikliniku

>>Slavonski Brod jedan je od najuspješnijih gradova u borbi protiv ovisnosti

Komentara 77

DR
Drzinedaj
19:01 13.12.2014.

Ovo je super bolnicu u kojoj nema ničega otvorio predsjednik koji nije pet godina napravio ništa i traži još pet godina da napravi isto toliko

MS
mare_split
18:49 13.12.2014.

Druže, vidim da žurite! Otvarate nedovršene objekte! Neviđen 'uspjeh'! Mislite li da su Hrvati idioti oa ne kuže ove jadne podvale! Ivo ovo, ... Ivo ono, a sve - ništa! Živjela crvena 'istina'!

MS
mare_split
18:48 13.12.2014.

Dao drug Izd...ik svoje milijune pa se time diči? Valjda! odavno je 'privatizirao' RH i od nje učinio srpsku palanku! No ... gotovo je druže! U 'aps' se ide i za menje od 500.000 laži (birču 'duhovi) Savjet: ne igrajte se s izbornom podvalom! Zašto? Svijet je 'na nogama' što vam je poznato ... Pripazite! Nije Amer u lijepu i pametnu Kolindu 'uložio' kako bi ih vi zaje...li! Ili, mislite da su NATO i EU 'šabac'?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije