tragedija u Srbiji

Ispali iz čamca u stravičnom sudaru na Savi, samo se on spasio: 'Dozivao je suprugu i kuma, ali od njih nije bilo traga...'

Beograd: Policija pretražuje rijeku Savu u potrazi na nestalim Perišem
Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImages
1/4
08.07.2024.
u 10:54

Nesreća se dogodila u petak navečer nedaleko od Ade Međice u Beogradu. Teretni brod je udario u neosvijetljeni čamac, prema riječima očevidaca, posada broda pokušala je upozoriti čamac da se makne, ali nije bilo reakcije.

Obitelj  Jadranke Mor (41),  zavijena je u crno od dana kada je njeno tjelo tijelo izvučeno iz Save nakon nesreće u kojoj je teretni brod udario u čamac u kojem su se nalazili Jadranka, njen muž V. M. i Srđan Radosavljević (42). Srđan Radosavljević još uvijek se vodi kao nestao, a policija već dva dana pretražuje rijeku Savu u potrazi za njim. Nesreća se dogodila u petak navečer nedaleko od Ade Međice u Beogradu. Teretni brod je udario u neosvijetljeni čamac oko 22 sata. Prema riječima očevidaca, posada broda pokušala je upozoriti čamac da se makne, ali nije bilo reakcije. Brod je potom prešao preko čamca, zdrobivši ga, piše Kurir.  

V. M., Jadrankin muž, spašen je zahvaljujući brzoj reakciji ljudi s kopna, odmah je prevezen kolima Hitne pomoći u bolnicu. Nažalost, Jadrankino tijelo pronađeno je nekoliko sati nakon nesreće nedaleko od Save promenade. Tijelo je voda odnijela nizvodno, te je izvučeno na drugoj lokaciji. Svjedok nesreće, za Kurir opisao je potresnu scenu nakon sudara: "Nakon sirene broda i buke od udarca, u mraku su odzvanjali jauci muškarca i njegovo dozivanje supruge i kuma. Neprestano je vikao 'Jadranka i Srđane, kume', ali njih nije bilo. Do njega su gliserom došli momci i spasili ga, ali Jadranku i Srđana nisu uspjeli pronaći."

Poznanici Srđana Radosavljevića potreseni su nesrećom. Srđan, koji je često boravio na Savi i volio rijeku, još uvijek nije pronađen, a mnogi su izgubili nadu nakon što je Jadrankino tijelo pronađeno iste večeri. Jedan poznanik izjavio je: "Svi smo u čudu kako nitko nije uspio reagirati na vrijeme i izbjeći ovo. Velika je tuga, dvije obitelji su zavijene u crno."

VEZANI ČLANCI: 

Za Jadranku svi imaju samo lijepe riječi. Bavila se knjigovodstvom, a njena obitelj i prijatelji su u šoku.  "Obitelj tuguje, nije im ni do čega. Sve se ovo dogodilo iznenada, neočekivano... Imali su potpuno druge planove, ali sudbina je htjela drugačije," rekao je jedan poznanik obitelji. Istraga o nesreći je u tijeku, a  javno tužiteljstvo u Beogradu radi na utvrđivanju svih okolnosti događaja. Policija je u tijeku uzimanje izjava od svih sudionika i očevidaca, piše Kurir

>>> FOTO Vruće vam je? Amerikanci se prže na 47 °C, a kod njih je izmjerena i najviša temperatura ikad zabilježena

Beograd: Policija pretražuje rijeku Savu u potrazi na nestalim Perišem
1/20

 

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar Moodleen
Moodleen
13:54 08.07.2024.

Svako zlo za neko dobro. Jedan tam manje, jedan problem za civilizaciju manje.

Avatar bijelivrabac
bijelivrabac
12:43 08.07.2024.

U što su se kumovi upustili kad nisu reagirali na upozorenja nego nešto radili u mraku, neosvjetljeni 😏

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije